reklam
reklam
DOLAR32,4802% -0.04
EURO34,7679% -0.65
STERLIN40,5633% -0.62
FRANG35,5223% -0.29
ALTIN2.439,88% 0,15
BITCOIN63.646,55-0.845
reklam

CUMHURBAŞKANI ERDOĞANDAN BAŞÖRTÜSÜ ÇAĞRISI

Yayınlanma Tarihi : Google News
CUMHURBAŞKANI ERDOĞANDAN BAŞÖRTÜSÜ ÇAĞRISI
reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) iş birliğinde düzenlenen 5’inci Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesinin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kadının içinde yer almadığı hiçbir alanda insanlığın hayrına neticeler elde etmenin veya bunları sürdürülebilir kılmanın mümkün olmadığına inanıyoruz. Bu anlayışla kadınlarımızı güçlendirecek politikalarımızı kararlılıkla uygulamayı sürdürüyoruz. Yürüttüğümüz mücadelede en büyük desteği gördüğümüz kadınlarla, siyasetten ekonomiye her alanda çok daha büyük başarılar elde edeceğimiz bir geleceğin bizi beklediğinden şüphe duymuyorum” şeklinde konuştu.

Erdoğan türban konusuna değinerek; “Yıllar yılı başörtü düşmanı olan ve üniversitelerimizde ikna odalarını kuranların kimler olduğunu bilmiyor muyuz? Bu ikna odalarını kuranlar şimdi de geldiler, başörtü sorununu çözelim diyorlar. Ne kadar güzel. Bak nereden, nereye geldik. Ben şimdi yeni bir teklif daha yaptım. Hadi bakalım. Bu seçimde, kaç tane başörtülü milletvekili adayı çıkaracaksın? Şaşırmayın. Bunu söyledim ya, başörtülü milletvekili adayı da koyar. Rozet takmaya başladı. Milletvekili adayı da koyar. Ne kadar güzel. Meclisten bir zamanlar bunların ağababaları başörtülü kardeşimizi kovmadılar mı? Atın bu kadını dışarı demediler mi? Aynı zihniyet değil miydi? Bütün bu oyunlar, bozuldu. Artık çark, geri dönmeye başladı. Gel anayasa yapalım. Bu anayasayı yaparken, başörtülü başı açık her hangi bir ayrıma gitmeden hak ve özgürlükler noktasında bütün kızlarımız, kadınlarımız anayasa teminatı altında bu süreci yaşasınlar” diyerek muhalefete seslendi.

 

reklam

YORUM YAP