Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu adını tarihe ”Gazze kasabı” olarak yazdırmıştır

Yayınlanma Tarihi :

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde İsrail’in Gazze saldırıları vardı.

Erdoğan, rehinelerin salıverilmesi ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi için temaslarına devam edeceğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Netanyahu tüm Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor. Gazze cehennemi yaşadı. 2,3 milyon insana adeta soykırım uyguladılar. Netanyahu adını tarihe şimdiden ‘Gazze kasabı’ olarak yazdırmıştır.” diye konuştu.

İSRAİL’İN GAZZE SALDIRISI

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Gazzeli kardeşlerimiz 7 Ekim’den beri insanlık tarihinin en kalleş saldırılarına maruz kaldılar. Camileri bombalandı okulları harabeye çevrildi. Sığındıkları mülteci kampları bilinçli şekilde hedef alındı. Göç eden sivillerin üzerlerine yollarda bombalar yağdırıldı. Sabiler hunharca katledildi. Babalara yavrularının parçalarını toplattılar.

”GAZZE CEHENNEMİ YAŞADI”

Gazze cehennemi yaşadı. 2,3 milyon insana adeta soykırım uyguladılar. İnsanlık tarihine kara birer leke olarak geçen her türlü zulmü yaptılar. Yaklaşık 16 bin Gazzeli kardeşimiz şehit oldu. 35 binin üzerinde Filistinli kardeşimiz yaralandı.

”İSRAİL HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK”

İsrail hukuk önünde hesap verecek. Netanyahu adını tarihe şimdiden ‘Gazze kasabı’ olarak yazdırmıştır. Esir takaslarını, insani arayı akan kanın durdurulması bakımından müspet bir gelişme olarak görüyoruz. Netanyahu yönetiminden gelen açıklamalar, insani aranın kalıcı ateşkese tahvil edilmesi yönündeki umutlarımızı azaltmaktadır.

”NETANYAHU TÜM YAHUDİLERİN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR”

İyice köşeye sıkışan Netanyahu’nun daha çok kan dökmesinin önüne mutlaka geçilmelidir. Netanyahu tüm Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor.

”BİR MÜSLÜMAN SORUNU İCAT EDİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR”

Müslümanlara yönelik nefret suçlarının cezasız kalmasından başka senaryolar devreye giriyor. Bir Müslüman sorunu icat edilmeye çalışılmaktadır. Tek bir vatandaşımızın dahi burnunun kanamasına izin vermeyeceğiz.

”İKİNCİ GEMİMİZ BUGÜN YOLA ÇIKIYOR”

Gazzeli kardeşlerimize yönelik insani yardımlarımız devam ediyor. Toplam 1500 ton insani yardım malzemesi taşıyan ikinci gemimiz bugün (Gazze’ye) yola çıkıyor. Gazze’deki vatandaşlarımızın tahliyesini de büyük ölçüde tamamladık. İnşallah bundan sonra girişimlerimiz çok boyutlu olarak sürecektir. (Gazze’de çatışmalara verilen insani ara) Rehinelerin salıverilmesi ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi için temaslarımıza hız vereceğiz.

”1967 SINIRLARI TEMELİNDE BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI”

Türkiye, devleti ve milleti ile Filistinli kardeşlerinin yanındadır. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmalı.

YUNANİSTAN’A MESAJ

7 Aralık’ta yapmayı planladığımız Yunanistan seyahatimizin ülkelerimiz arasında yeni sayfa açılmasına vesile olmasını diliyorum. Komşumuz Yunanistan ile ihtilaflarımız dün de vardı yarın da olacak. Bu ihtilaflardan çıkar sağlama peşinde koşanlar da olacak. Ama bu gerçek aynı denizi aynı coğrafyayı paylaşan iki komşu ülke olarak ortak paydada buluşamayacağımız anlamına asla gelmiyor.

”MERKEZ BANKASI REZERVLERİMİZ İLK KEZ 134,5 MİLYAR DOLARA ÇIKTI”

Merkez Bankası brüt rezervlerimizin Eylül 2014’ten bu yana ilk kez 134,5 milyar dolara çıktığının müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Meclis’e sunduğumuz yeni kanun teklifinde pek çok düzenleme yer alıyor.”

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54