reklam
reklam
DOLAR32,3537% 0.31
EURO35,1307% -0.02
STERLIN41,0809% 0.14
FRANG35,9113% 0.56
ALTIN2.303,33% 1,13
BITCOIN2.292.3402.212
reklam

VERİ BİLİM BİR TAKIM OYUNUDUR

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Veri bilimi konusunda çalışmalar yapan Analitichouse, gazetemize konu hakkında bilgi verdi. Veri bilimini takım oyununa benzeten Analitichouse ekibi şunları söyledi;

Veri Bilim bir takım oyunudur.

Ve takımlar birlikte gelişirler. İşin gerektirdiği uygun roller belirlenir ve bu rolleri gerçekleyecek uygun adaylar seçilir. Bu adaylar doğal olarak farklı uzmanlık alanlarından gelen farklı özellikleri olan insanlardır.

Bu farklı olan ama bir bütünü tamamlaması istenen insanlar bir araya getirilir. Ama iş burada da bitmez. Bütün olunması için bir kaynaşma belli ölçülerde birbirine nüfuz etme olması gerekir.

İnsanlar bu süreçte birlikte işin nasıl yürütüleceğini, bu yürütme sürecinde kendisinin yerini anlarlar.

Sonrasında bütünleşen takım işledikçe hızlanır.

Sonrasında bütünleşen takım gelişmeye başlar. Gelişim bireyden başlar. Her takım oyuncusunun gelişim ödevi vardır. Her takım oyuncusu geliştikçe, diğer takım oyuncuları ile aralarındaki birbirine nüfus etme olayı dolayısı ile, takımın genelini etkiler. Bu etkileşerek gelişme süreci ivmelenerek hızlanır.

Takım bir evreye gelip, takımsal süreçlerin ilerlemesi ivme kaybetmeye başlar ise;

Takımı genişletmek yoluna gidilerek iş süreçlerindeki ivme kırıcı etkiler tedavi edilmeye çalışılır.

Yada takım içim içindeki dişlilerden biri gelinen nokta itibarı ile uyum süreçlerini gerçekleyemiyor durumda ise, oyuncu değişikliği yoluna gidilir.

Burada önemli olan işin giderek daha iyi yapılıyor olması ve bu daha iyiye gidişim takım oyununa bağlı olduğunun farkında olunması ve takım oyunun ancak kaliteli ve görev bilinci olan oyuncular ile gerçeklenebileceğinin farkında olunmasıdır.

Takıma 11 tane Messi alırsanız en değerli, en ünlü takım sizde olur ama sürekli kaybedersiniz.

Veri Bilim Takımları sizce nasıl konumlandırılmalı?

Büyük ölçekli kurumlarda bilimsel alt yapısı olan insanları işe alıp onları yazılım vs gibi konularda eğitmek gibi bir seçenek sıkça kullanılıyor. Zaman için de, katıldığı projelerle birlikte, kurumun çalışma alanında faydalı işler ortaya çıkacağı beklentisi bu sistemin ana motivasyon kaynağı. Ve bence de işleyecek bir yöntem. Tabi burada kaynak sıkıntısı olmadığı için Takıma dahil edilen insanların bazı konularda uzmanlaşması ve herkesin uzmanlaştığı alanda  çalışması başarının anahtarı.

Küçük ölçekli işletmelerde kendi içerilerinde bütçeleri doğrultusunda çözümler üretiyorlar. Burada genel yaklaşım işin ehli birini bulup IT ekipleri ile destekleyerek verimli bir Veri Bilim ortamı yaratmaya çalışıyorlar. Genel olarak bu çalışma metodolojisi bazı riskleri barındırıyor olsa bile birçok yerde başarı ile işliyor. Tabi başarı ile işliyor dan kastım; harcanan para ve emek karşılığında alınan faydanın tatmin edici olmasıdır. Bu durumda şirket, hedefleri doğrultusunda büyümeye başladığında, Veri Bilim işlerinin yapılma süreçlerini güncelleye biliyor olmalıdır. Yani bu konuda ki iş yapış tarzını değiştirmelidir. Bu şirketler için sıkıntılı durum burada başlıyor sanırım.

 

Veri analizi, yapay zeka ve iş zekası hakkında bilgi almak için ….. 555 899 97 24

reklam

YORUM YAP