reklam
reklam
DOLAR32,3466% 0.29
EURO35,1311% -0.02
STERLIN40,8477% -0.41
FRANG35,8968% 0.52
ALTIN2.310,97% 1,47
BITCOIN2.297.1482.794
reklam

Kök hücre tedavisi diz kireçlenmelerinde ameliyatı ortadan kaldırıyor

Dr. Yüksel Büküşoğlu, kök hücre tedavisinin diz ve eklem kireçlenmelerinde cerrahi müdahaleye alternatif olduğunu söyledi

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Kök hücre tedavilerinin diz ve eklem protezlerine de alternatif bir tedavi yöntemi olduğu bildirildi.

 

 

Eklem kireçlenmelerinin özellikle orta yaştan sonra en sık görülen sağlık problemlerinden biri olduğuna dikkat çeken kök hücre tedavisi doktoru Yüksel Büküşoğlu, “Vücudun tüm yükünü taşıyan ve hareketlerimizin önemli bir kısmını gerçekleştiren dizlerde yaşlanmaya bağlı eklem aşınması, fazla kilolardan kaynaklı aşırı yük baskısı veya bazen de spordan kaynaklı kıkırdak problemleri oluşabiliyor” dedi.

Eklem kireçlenmesinin süreç içinde kıkırdak harabiyeti, kronik diz ağrısı ve hareketlerde kısıtlanma ile devam ettiğini kaydeden Büküşoğlu, “Bu soruna yönelik tedavilerin geliştirilebilmesi yaşlanan nüfus ile birlikte tıbbi açıdan çok öncelikli bir konu” ifadelerini kullandı.

 

 

Kök hücre tedavisi ameliyatı ortadan kaldırıyor

Diz ve kalça eklemlerinde oluşan hasarın giderilmesi için cerrahi yöntemlerin kullanıldığını ve protez takıldığını söyleyen kök hücre tedavisinin artık bu müdahaleye alternatif olduğunu vurguladı. 

4. evreye gelmemiş diz kireçlenmesi vakalarında kök hücre tedavisinin etkin sonuç verdiğine dikkat çeken Büküşoğlu, “Kök hücreler dokuların temel yapı taşlarını taşıyan, iyileştirici, yenileştirici, tamir edici, gençleştirici özelliği olan ana hücrelerdir. Yapılan bilimsel çalışmalarda kendi yağ dokumuzdan elden edilen kök hücreler ile gerçekleştirilen dize kök hücre tedavisinin hastalarda diz ağrısını önemli ölçüde iyileştirdiği görülüyor” şeklinde konuştu.

Hastanın kendi yağ dokusundan ayrıştırılan kök hücreleri ile gerçekleştirilen bu tedavi yöntemi yarım gün sürüyor. Alerji, enfeksiyon ve bulaşıcı hastalık riski de taşımayan kök hücre tedavisi sonrası yürüyerek evine dönüyor ve günlük hayatına devam ediyor.

 

reklam

YORUM YAP