reklam
reklam
DOLAR32,3317% 0.24
EURO35,0963% -0.12
STERLIN40,9637% -0.14
FRANG35,7126% 0
ALTIN2.297,14% 0,86
BITCOIN2.299.4791.346
reklam

Gribe iyi gelen içecekler nelerdir? Mevsim geçişlerine dikkat!

Havların ısısının değişmesi ile artan üst solunum yolu hastalıklarından en yaygını olan grip, kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Ortalama 3-7 gün arası süren bu rahatsızlığa karşı uzmanlar önceden tedbir alınması gerektiğini öneriyor. Bunun içinde en sağlıklı yol tüketilen içecek ve besinlerdir. Peki gribe iyi gelen içecekler nelerdir?

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Ağustosun son günlerini yaşadığımız bu zamanlarda hava ısısındaki değişim hastalıklara davetiye çıkartır. Artan virüs ve bakterilere karşı önceden bağışıklığın güçlendirilmesi konusunda uzmanlar uyarılarda bulunuyor. Kişinin günlük yaşamını aksatıp yatak döşek yatmasına neden olan hastalıkların başında grip gelir. Grip virüsü kendini sürekli yeniler. Bu yüzden uzmanlar bağışıklığın düşmeden sağlıklı besin ve içeceklerde desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. İnsanlar genellikle gribin ilk belirtilerinden itibaren antibiyotik kullanır. Ancak yapılan araştırmalarda direk antibiyotik kullanmak oldukça zararlı olduğu tespit edilmiştir. Bu yüzden doğada bulunan antibiyotik etkisine sahip besinler tüketilmesi gerekir.

 

 

GRİPTEN KORUNMANIN DOĞAL YOLLARI

 

 

Her gün düzenli bir şekilde C ve D vitaminleri ile bağışıklık sistemi güçlendirilir. 

Soğan ve sarımsak gibi besinler güçlü antibiyotikler olduklarından çiğ halde tüketilerek vücudun direnci artırılır.

Tavuk ve kemik suyu çorbalarını karabiber ve limonla zenginleştirerek ılık ılık günlük en az bir kase tüketilmedi gerekir. 

Günlük öneriler 2.5 litre su alınmalı.

En az bir saat yürüyüşle vücudun oksijen seviyesi kontrol altına alınır.

GRİBİ İYİ GELEN İÇECEKLER NELERDİR?

Bir su bardağının yarısına kadar limon sıkıp içerisine yarım çay kaşığı tuz ekleyip alabildiğinde kaynar su ekleyin. Ilık olan bu karışımdan günde üç bardak tüketin. Karışım boğaz, sinüsleri ve sindirim yollarını arındırır. 

Bunun dışında yarım su bardağını kaynatın. İçerisine bir yemek kaşığı keçiboynuzu ve bir çay kaşığı karabiber ekleyin. Ilıktan biraz sıcakken akam yatmadan tüketin. Vücuttaki demir emilimini artıp bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra kan basıncını da dengeler.

Bir bardak sıcak suya toz halde zencefil, bal, limon ve karabiber ekleyip karıştırın. 5 dakika kaynatıp 10 dakika da demlemeye bırakın. Daha sonra süzüp tüketin. 

reklam

YORUM YAP