Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Tarafından “Türkiye’de Geçmişten Günümüze Arkeoloji” Konulu Konferans Düzenlendi
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi tarafından “Türkiye’de Geçmişten Günümüze Arkeoloji” konulu konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansın konuşmacısı Bandırma 17 Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Koçhan oldu.
Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunuzda düzenlenen konferansta Koçhan, “Bir toplum hakkında bilgi edinmemizi sağlayan bilime ‘arkeoloji’ denir. Halkın neler yaptığı, nasıl yaşadığı hakkında bilgiler verir. Hayal gücü işimizin olmazsa olmazıdır. Çünkü arkeoloji biliminde bulduğumuz buluntuların ne işe yaradığını, döneminde nasıl kullanıldığını hayal gücümüzü kullanarak tahmin etmeye çalışıyoruz. Ülkemizdeki ilk kazılar 19. yy.’a kadar dayanıyor. Herkesin bildiği Troya Kazısı, Efes’de yapılan kazılar, ülkemizde gerçekleştirilen ilk kazılara örnektir. Arkeoloji denilince akla gelen ilk şey müzedir ve bizim ilk müzemiz İstanbul’da açılmıştır. Arkeoloji bilimi tarih ve coğrafyayla büyük ölçüde iç içedir. Ayrıca kendi içinde paleogri, toponomi, nümizmatik, kronoloji, sigillografi, heraldik, kriptografi, sanat tarihi, filoloji, arkeobotanik, arkeometre gibi çeşitli dallara ayrılmıştır.” diye konuştu.
Düzenlenen konferans, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete’nin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Koçhan’a hediye takdiminde bulunmasıyla sona erdi.