reklam
reklam
DOLAR32,4678% 0.17
EURO34,5126% 0.03
STERLIN40,4189% 0.12
FRANG35,5538% -0.04
ALTIN2.473,51% -0,39
BITCOIN2.099.255-5.852
reklam

Uluslararası Öğrenciler İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Yeni Kayıt Olan Uluslararası Öğrenciler İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Bandırma 17 Eylül Üniversitesine yeni kayıt olan uluslararası öğrenciler için oryantasyon programı düzenlendi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Genel Sekreter Cihangir Boz ile üniversite akademik ve idari personeli katılım gösterdi.

Düzenlenen oryantasyon programında ilk sözü Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve TÖMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer İnan aldı. İnan; konuşmasına Rektörümüze uluslararası öğrenciler adına sağladığı imkanlardan ötürü teşekkür ederek başladı. Konuşmasında üniversitemizin uluslararasılaşma hedeflerine yer veren Ömer İnan, kayıtların devam etmekte olduğunu mevut uluslararası öğrenci sayısının halihazırda 1050 olduğunu ifade etti.

Oryantasyon Programının açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir gerçekleştirdi. Uluslararası öğrencileri Türkçe, İngilizce ve Arapça selamlayarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemiruluslararasılaşmanın önemine yer verdiği konuşmasında “ Burada sizlerle bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Üniversitemize hoş geldiniz. Bu yıl yeni kayıt olan 650 öğrenciyle birlikte 54 farklı ülkeden 1000’i aşan uluslararası öğrencimiz eğitim öğretimini üniversitemiz çatısı altında sürdürecek. Başlangıçta belirlediğimiz toplam öğrenciler içerisindeki yüzde 10 uluslararası öğerenci hedefine önümüzdeki yıl devam edecek kayıt süreçleriyle birlikte ulaşacağımızı öngörmekteyiz.” ifadelerine yer verdi.

Rektörümüzün açılış konuşmalarının ardından uluslararası öğrenci Davud SalehSennousiuluslararası öğrencilerimizi temsilen davetlileri selamlamak ve teşekkürlerini sunmak üzere konuşmasını gerçekleştirdi.

Oryantasyon kapsamında Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nde Öğr. Gör. Merve Aksu uluslararası öğrenciler için Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan Bandırma ve çevresini tanıtan, üniversitemizin tarihçesi, akademik ve idari birimleri ile bu yılki akademik takvimimizin yer aldığı oryantasyon sunumunu gerçekleştirdi. Devamında ders kayıtları, Öğrenci Bilgi Sistemi, Uzaktan Eğitim dersleri (EYS,LMS), Öğrenci kartları, Kütüphane, Yemekhane ve son olarak İkamet süreçleriyle ilgili gerekli bilgiler öğrencilere aktarıldı.

Üniversitemize yeni kayıt olan uluslararası öğrenciler için düzenlenen ve yoğun katılımın gösterildiği Oryantasyon Programı uluslararası öğrenciler ile gerçekleştirilen röportajların yayınlanması ve soru-cevap bölümü ile sona erdi.

reklam

YORUM YAP