reklam
reklam
DOLAR32,5895% 0.35
EURO34,8642% 0.35
STERLIN40,6730% 0.18
FRANG35,8876% 0.79
ALTIN2.495,67% 0,45
BITCOIN2.136.1763.917
reklam

Sokak Hayvanlarına DEVA Olacaklar

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sokak Hayvanlarına DEVA Olacaklar
reklam

 

Sokak hayvanlarına DEVA olacaklar

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Bandırma İlçe Başkanı Dr. Ayşegül Özdemir, Bandırma’daki sokak hayvanlarının problemlerinin radikal biçimde çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

DEVA Partisi Bandırma İlçe Başkanı Dr. Ayşegül Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz’ü ziyaret etti. Ziyarette, Bandırma’daki sokak hayvanlarının sorunlarının çözümü noktasında neler yapılabileceği konuşuldu. Bir veteriner hekim olarak Bandırma’daki sokak hayvanlarıyla ilgili mevcut çözümlerin yetersiz kaldığına ve problemlerin ötelendiğine dikkat çeken Dr. Özdemir, sorunların çözümü noktasında belediye, STK ve siyasi partilerin güç birliği yapması gerektiğini söyledi. Kısırlaştırma takibinin sağlıklı yapıldığı, daha fazla veteriner hizmetinin sağlandığı, kapsamlı bir barınak önerisini sunan Dr. Özdemir, kent konseyiyle sokak hayvanları konusunda birlikte çalışmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.
“ÜLKEMİZDE HAYVANLAR CAN DEĞİL, MAL SAYILIYOR”
Hayvana yönelik şiddetin Kabahatler Kanunu kapsamında değerlendirilmesinin de yanlış olduğunu savunan Dr. Özdemir, “Hayvana şiddet uygulayanlar, idari para cezasıyla kurtuluyor. Ülkemizde ne yazık ki hayvanlar can değil, mal olarak sayılıyor” dedi. UNESCO Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi’yle, “Hayvanların kendilerine özgü yasal statüleri ve hakları hukuk tarafından tanınmak zorunda” olduğunu hatırlatan Dr. Özdemir, “Hayvanlara karşı işlenen suçları önlemek, onları şiddet ve işkenceden korumak amacıyla “Hayvan Hakları Kanunu” ivedilikle Meclis’ten çıkarılmalıdır” diye konuştu.

DEVA Partisi İlçe Başkanı Dr. Ayşegül Özdemir, ayrıca kent konseyi ve DEVA Partisi’nin her kimlikten insanı kucaklayan bir yapıya sahip olduğu için çalışma prensiplerinin birbirine çok benzediğini söyledi.

 

reklam

YORUM YAP