reklam
reklam
DOLAR32,3724% 0.16
EURO34,9785% -0.32
STERLIN40,9584% 0.16
FRANG35,8737% 0.08
ALTIN2.325,56% 0,22
BITCOIN2.277.6310.436
reklam

Şirinçavuş’ ta yaşanan çevre katliamı masaya yatırıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Şirinçavuş Mahallesinde yapılması planlanan ağır metal ve kimya organize sanayi bölgesinde gerçekleştirilen zeytin ağacı katliamı Erdek Körfezi Dayanışma Platformu üyeleri ve Bandırmadaki çeşitli sivil toplum örgütlerince masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Erdek Körfezi Dayanışma Platformu sözcüsü Kadir Dadan yaşanan gelişmeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Kadir Dadan toplantıda;  ” Akdeniz Kimya bu bölgede kimya tesisi kurmak istiyordu fakat 1/100.000 lik planda yapılan değişiklikle bu bölge sanayi bölgesindeyken sanayi alanı olmaktan çıkarıldı, zeytinler ortada kaldı 5 senedir bakımı yapılmadı. Şirinçavuş halkı arazilerini bu firmaya satmıştı.  Zeytin ağaçları kendi kaderine terk edildi. Burada 50.000 dönümlük arazinin tamamının kimya sanayisi olması isteniyor. Bileşenler olarak topluca karşı çıkmak gerekiyor, bu husus yerel yönetimlere anlatılmalı. Buradaki sanayileşme süreci devam ediyor. Siyasiler popülist yaklaşıyor çevreci sanayiyi desteklediklerini iddia ediyorlar.  Ancak görünen ile söylenen bir değil. Sanayi kuruluşları buradaki zeytinlikleri yok etmeye başladı. Yakın gelecekte bu alanda zeytinlikler bitecek, tarım bitecek, balıkçılık bitecek toprak kirlenip hava ve sular zehirlenecek. Bölgedeki Bagfaş ve Asit fabrikalarının çevreye verdiği zarar ortada limanın yarattığı kirlilik ortada planlanan kimya sanayisi ile bu kirliliğin bu çevre felaketinin yüzlerce katını yaşayacağız. Dil ovasında ne olduysa burada da o olacak. Bölgede yaptığımız incelemede zeytinliklerin harap edildiğini iş makinalarının çevreye zarar verdiğini gördük.  Bunun için hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde bilgi verdi.

Toplantıda yaşanan gelişmeler doğrultusunda yapılması gerekenler görüşüldü ve gelecek süreç hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.  Toplantıda konuşan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz çevre platformu üyelerini konu üzerinde çalışmak ve yol haritasını belirlemek için kent konseyi toplantısına davet etti.

Toplantıya Bandırma DİSK Emekli-Sen, Bandırma Alevi Kültür Derneği, Bandırma Eğitim-Sen, Erdek Körfezi Dayanışma Platformu üyeleri, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Murat Ergöz ve çok sayıda çevreye duyarlı vatandaş katıldı.

reklam

YORUM YAP