reklam
reklam
DOLAR32,3162% 0.2
EURO35,1419% 0.02
STERLIN41,0423% 0.05
FRANG35,8470% 0.38
ALTIN2.292,73% 0,67
BITCOIN2.293.2942.361
reklam

Sanem Oktar: Yeni dünyanın geçer akçesi veri

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
reklam

Sanem Oktar: Yeni dünyanın geçer akçesi veri

İstanbul Bilgi Üniversitesi, “CEFIS: Vizyoner Yöneticiler Seminer Programı”na ev sahipliği yaptı. “İletişimde Dijital Dönüşüm” başlıklı seminerde konuşan Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar, dijital dönüşümle birlikte yeni dünyayı verinin şekillendireceğini belirtti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Finansal Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEFIS) tarafından dijital dönüşümün iletişimdeki rolüne dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Wunderman CEO’su ve KAGİDER Başkanı Sanem Oktar’ı ağırlandı. santral istanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinlikte dijital dönüşümün tüketici eğilimlerine etkileri, verinin günümüz dünyasındaki rolü gibi önemli konular ele istanbul ucuz escort alındı.

Tüketici davranışı anahtar rolde

Tüketicinin davranışlarını iyi okumanın çok önemli olduğuna değinen Sanem Oktar, Deloitte 2018 araştırmasına dair çarpıcı verileri katılımcılara aktardı. Oktar, “CMO’ların yüzde 83’ü işlerinin tüketici deneyimini anlamak olduğunu düşünüyor. Bu nedenle harcamaların bir önceki yıla oranla sosyal medyada yüzde 90, mobil harcamalarda yüzde 127, analitik ve veri odaklı iletişimde de yüzde 375 artacağı öngörülüyor. Tüm şirketler ne yaparım da mevcut potansiyel müşterilerimin davranışlarını daha doğru okurum yarışı işçinde. Dijital dönüşümün ana kuralı da budur. Dijital verilerle mevcut verileri doğru kullanarak trendlere ayak uydurmak ve verimliliği artırmak mümkün” dedi.

Dönüşümün parçası olmak gerekir

Gardner 2018 CEO araştırmasından da veriler aktaran Oktar, yeni çağa ayak uydurmanın sadece bütçe oluşturmaktan ibaret olmadığını, uygun organizasyon yapılarının da kurulması gerektiğini belirtti. Oktar; “CEO’ların yüzde 56’sı dijital dönüşümün kârlılıklarını artıracağına inanıyor. Yüzde 33’ü dijital hizmetlerini tanımlıyor, ölçüyor ve hedef koyuyor. Yüzde 20’si dijital stratejisini her şeyin önünde görüyor. Yeni dünyanın geçer akçesi veri ve bilgi. Bu veriler tüm kitlelerin davranış ve eğilimlerini içinde barındırıyor. Bu verilerin iş süreçlerine katkı sağlayacak hale getirilmesi, kârlılığı ve sürdürülebilirliği artırması için doğru organizasyon aksiyonlarının, doğru zamanlarda alınması gerekiyor. Tüm analizlerin, takip ve ölçümlerin dijital ortamda yürütüldüğü bir iş dünyasında ayakta kalmanın tek yolu dönüşümü takip etmek değil, dönüşümün parçası olmaktır” dedi.

reklam

YORUM YAP