reklam
reklam
DOLAR32,3766% -0.33
EURO34,7159% -0.3
STERLIN40,6353% -0.24
FRANG35,4789% -0.02
ALTIN2.393,74% -1,20
BITCOIN57.669,510.575
reklam

İYİ Parti Yoluna Kendi Başına Devam Etmelidir

Yayınlanma Tarihi : Google News
İYİ Parti Yoluna Kendi Başına Devam Etmelidir
reklam

İYİ Parti Yoluna Kendi Başına Devam Etmelidir

 

2024 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken siyaset kulisleri yavaş yavaş ısınıyor.  Tatil dönüşü yerel seçime yönelik iş birliği arayışlarından daha çok söz edeceğiz. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP-İYİ Parti ortak adayı Tolga Tosun büyük bir oy farkı ile seçildi. Tolga Tosun İYİ Parti’nin de adayı olmasına rağmen Ne Tolga Tosun ne de CHP’liler İYİ Partiyi benimsemedi. Geçen dört buçuk yılda İYİ Parti’nin belediye yönetimindeki etkisi kısıtlı kaldı. Tolga Tosun ve ekibinin İYİ Parti’nin de adayı olduklarını unutmuş olmaları yaklaşan yerel seçim nedeniyle karnelerine eksi puan olarak yazılacaktır.

CHP’nin üç dönemdir süre gelen yönetiminin kendilerinde bir güç sarhoşluğu yarattığı ve rehavet oluşturduğu gerçeğini son dönemlerde halktan gelen şikâyetlerden rahatlıkla görebiliyoruz. 2023 milletvekili seçiminde İYİ Parti Bandırma’da ciddi bir çıkış yakalamıştır. Bu çıkışın sürmesi için AKP-CHP cenderesinde sıkışan vatandaşlara İYİ Parti bir çözüm olmalı bir çıkış olmalıdır. İYİ Parti’nin CHP’nin gölgesinde kalması seçmen nezdinde İYİ Parti’ye olan inancı ve güveni sarsmaktadır. İYİ Parti Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir uzlaşı partisidir, bir çözüm partisidir, ihtiyaç duyduğu iktidar partisidir. İYİ Parti’nin iktidar yürüyüşünde yerel seçim bir karne olacaktır. Bu karnenin oy oranlarının yüksek olabilmesi için mutlaka CHP’nin kıskacından kurtulmalıdır.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun gizli ajandası gizli gündemleri ifşa olmuştur. Ayrıca bu süreçte CHP’nin içine girdiği yanlış ittifak arayışları ve aldığı yanlış kararlar İYİ Parti için olumsuz bir imaj yaratmıştır. Eğer bugün ortaya çıkan CHP manzarası iki yıl önce oluşsaydı Meral Akşener kesinlikle bu sürecinde içinde yer almazdı. Ancak onurlu bir duruş sergilemiş verdiği sözlerin ardında durmuş millet ittifakını ayakta tutmuştur. Meral Akşener olmasaydı, Kemal Kılıçdaroğlu kendi Cumhurbaşkanlığı adaylığını rüyasında görürdü. İYİ Parti CHP’nin eriyişini durduracak destekçi olmamalıdır. CHP ve AKP’nin en büyük rakibi olmalıdır.

Bandırma’da da CHP eriyor, bunun hem yerel hem de ulusal sebepleri var. Eriyen CHP’nin oyları büyük oranda İYİ Parti’ye gidiyor. 2024 yerel seçimleri Bandırma’da İYİ Parti ile AKP arasında olacaktır. İYİ Parti’nin vizyoner marka bir adayla seçime girmesi durumunda karasızların oyu ve CHP’nin küskünlerinin oyu İYİ Parti’ye kayacaktır. Bandırma’da İYİ Partili bir Belediye Başkanı kuvvetle muhtemeldir.

Yaklaşan yerel seçim İYİ Parti ve Türkiye için bir milattır. Bu nedenle İYİ Parti’nin yoluna kendi başına devam etmesi gerekir. CHP ve AKP’den farklı bir vizyon farklı siyasal savlar ortaya koyarak Türk halkına reçete olmalıdır. Bu reçeteyi de yerelde Bandırma’da  İYİ Parti kendi adayları ve projeleri ile CHP ve AKP adaylarının karşısına çıkıp Bandırma Halkına sunmalıdır….

reklam

YORUM YAP