reklam
reklam
DOLAR32,3317% 0.24
EURO35,0963% -0.12
STERLIN40,9637% -0.14
FRANG35,7126% 0
ALTIN2.297,14% 0,86
BITCOIN2.299.4791.346
reklam

Grand Salus Spa Center Uyarıyor: Mevsim Geçişlerinde Kulunca Dikkat

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Mevsim geçişlerinin etkilerini hem bedensel hem de zihinsel olarak hissettiğimiz şu günlerde Grand Asya Otel Grand Salus Spa Center Müdür’ü Aytaç Arabacı durumu gazetemiz için değerlendirdi.

Gazetemize bilgi veren Sn. Aytaç Arabacı şunları söyledi;

Bandırma halkı olarak kuzey bölgesine yakın yaşadığımız için ılık ve soğuk rüzgârlara maruz kalıyoruz. Özellikle sabah saatlerinde daha fazla soğuk rüzgârları hissediyoruz. Gün içinde terlediğimiz ve soğuk rüzgarlara maruz kaldığımız için sırt ve boyun kaslarımız kasılıyor. Kaslarımız arasında sıkışan damarlarımız nedeniyle vücudumuzda kan akışı azalıyor ve organlarımıza özellikle beyine daha az kan ve oksijen taşınıyor.  Sonuç olarak halkımızda daha fazla gerginlik daha fazla stres daha fazla sinirlilik hali ortaya çıkıyor ve kişilerin yaşam kalitesi giderek düşüyor. Halk arasında kulunç olarak bilinen yaşadığımız bu sağlık sorununu özellikle şu zamanlarda gerçekleştireceğimiz “Sıcak Taş masajı ve Lomi Lomi Nui Masajı” ile tedavi edebiliyoruz.

Sıcak Taş masajı, uzun süre ısıyı üzerinde tutma özelliğine sahip volkanik lav bazalt taşları ile yapılır.  Bizi ziyaret eden misafirlerimize uyguladığımız yöntemlerle bu sıcaklığı özellikle rahatsızlık bulunan bölgelere yayarak buradaki kan akışını hızlandırıp kaslarda gevşeme ve rahatlama sağlıyoruz. Kullandığımız taşlar özel taşlardır birden soğumazlar, içlerinde depoladıkları sıcaklığı yavaş yavaş verirler ayrıca masaj esnasında tedaviyi saf zeytinyağı ile desteklemekteyiz. Zeytinyağı kullanmamızın sebebi yapısı gereği zeytinyağı vücutta gezinebilen bir yağdır. Hem zeytin yağı hem de sıcak volkanik özel taşlarımızla uyguladığımız masaj sonucunda misafirlerimizde hedefe yönelik daha iyi sonuçlar alıyoruz. Misafirimizin durumuna göre bazen tek seans bazen de birkaç seansta güzel sonuçlar elde etmekteyiz. Kesin sonuç için üç günde bir üç seans tavsiye etmekteyiz, ancak misafirlerimiz bu süreçte rahatsızlıklarının tekrarlamaması için kendilerine gündelik hayatta dikkat etmelidirler.

Sıcak Taş Masajı Nasıl Uygulanılır?

Sıcak taşlar, terapist tarafından masaja başlamadan önce vücudun belli kilit noktalarına yerleştirilir. Böylece, daha masaja başlanmadan, taşların ısısı kasların derinlerine nüfuz eder ve “Termoterapi” özelliğinden yararlanılmaya başlanır. Ardından zeytinyağından faydalanılan masaj uygulanır. Taşlardan emilen ısı, kan dolaşımının hızlanmasını ve dolayısıyla kasların, dokuların ve hücrelerin daha çok oksijenle beslenmesini (Termoterapi) sağlar. Ayrıca lav taşlarının su içinde ısıtılması nedeniyle, suyun terapi özelliğinden de (Hidroterapi) yararlanılır. Sıcak taşlarla yapılan bir ovma hareketi, taşların sıcaklığı ile kan dolaşımını anında harekete geçirmesinden dolayı, normal bir masajdaki on ovma hareketine eşittir.

Sıcak Taş masajı ‘nin Özellikleri Nelerdir?

Sıcak Taş Masajında, hava, su, ateş ve toprak ana’nın enerjisinden; aslında onun bütün elementlerinden yararlanılır. Bu, sıcak Taş Masajının daha çok kendine özgü tekniği sayesinde gerçekleşir. Volkanik lav (bazalt) taşlarının enerjisi bize, doğayla iç içeymişiz duygusunu verir. Bu nedenle, terapi sonunda kişi fiziksel, duygusal ve zihinsel rahatlık, dinginlik kazanır; baştan ayağa arınmış hissederek kendi doğasına döner.

Sıcak Taş Masajı ‘nın Faydası Nedir?

Sıcak Taş Terapisi’nin periyodik olarak uygulanması, kronikleşmiş sıkıntılar üzerinde etkili olmaktadır. Sıcak Taş Terapisi’nin faydası, yalnızca tanımlanan sorunun giderilmesiyle sınırlı değildir. Aynı zamanda fiziksel, duygusal ve zihinsel anlamda da enerji verir; kısacası terapi gören kendisini, baştan ayağa arınmış hisseder. Sıcak Taş Terapisi, kendi doğasına dönmek isteyen birisi için dengeli bir yoldur.

Yaklaşık iki hafta sonra hava sıcaklıklarının yükselmeye başlaması ile sıcak taş masajı yerine Lomi Lomi Nui Masajını önermekteyiz.  Bu masajımız ılık yağlar, kas gevşetici ve ağrı kesici jeller ile yapılır. Öncelikle streching dediğimiz açma ve germe işlemi uygulanır. Bu işlem sırasında dokularımız düzene girer ve izaya gelir. Kollar ve dirsekler ile uygulama yapılır bu biraz daha sert bir masajdır. Sıcak taş masajımızı eğitimli ve deneyimli masörler uygularken lomi lomi nui masajımızı uzak doğu kökenli bakanlık onaylı masörlerimiz yapmaktadır.

Ruh ve bedeni aynı derecede dinlendiren Lomi Lomi Masajı, geleneksel olarak Hawai adalarındaki şifacılar tarafından “tapınak masajı” olarak özellikle üst yöneticilere ve krallara yapılırdı. Lomi Lomi Masajı sıcak aromatik yağlar ile uzun uzun rahatlatıcı masaj hareketleri ve  mobilizasyon teknikleri ile uygulanmaktadır. Vücudun daha çok kol ve dirsek bölgesi ile yapılan ritmik ve akışkan bir masaj türüdür

Eski Hawai “Huna” felsefesine göre, her insanın içinde problemlerini çözebilen pozitif güçler vardır. Lomi Lomi Masajı bu pozitif enerjileri uyandırmayı yardımcı olur. İnsanlar, genellikle anıların, inançların ve diğer programlamaların beynimizde bulunduğunu düşünürler fakat aslında tüm hücrelerimizde depolanmaktadırlar. Hawaililer bir düşünce yada inanışın da, kas gerginliği kadar enerji akışını bloke ettiği düşüncesiyle enerji akışını dönem dönem incelerler. Lomi Lomi, enerji akışını yeniden yönlendirirken blokajları da ortadan kaldırır.

Hawaii’den tüm dünyaya yayılan Lomi Lomi masajı eski çağlarda devlet adamlarının savaş kararları almadan önce yaptırdıkları bir masaj biçimi. Kahuna şifacıları tarafından yapılan Lomi Lomi masajının en önemli özelliği masaj sırasında sağladığı gevşeme ile karar alma mekanizmalarını harekete geçirmesi.

Grand salus spa center olarak bakanlık onaylı ve eğitimli masörlerimiz ile hizmet vermekteyiz. Salonumuzda misafirlerimizi çift olarak ağırlayabilmekteyiz tüm halkımıza sağlıklı günler dileriz…

reklam

YORUM YAP