reklam
reklam
DOLAR32,3721% 0.16
EURO34,9730% -0.29
STERLIN40,9611% 0.18
FRANG35,9012% 0.12
ALTIN2.325,53% 0,22
BITCOIN2.283.5090.014
reklam

Dr. Turhan Çömez TV’de Soruları Yanıtladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

12 yıl aradan sonra Türkiye’ye dönüş yapan Turhan Çömez katıldığı TV programlarında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dr. Turhan Çömez ayağının tozuyla katıldığı TV programlarında Nevşün Mengü ve Mustafa Yılmaz’ın sorularını yanıtladı. Turhan Çömez’in yanıtlarında Türkiye’ye duyduğu özlem ve milletine duyduğu sevgi damga vurgu. İngiltere’de yaşadığı 12 yıl boyunca kendisine çok şey kattığı gözlenen Turhan Çömez milletine hizmet için ve deneyimlerini paylaşmak için her zaman hazır olduğunu dile getirdi.

Hiç bir zaman öfke ve kin duymadığını belirten Çömez, yaşananlardan ders çıkardığını söyledi. Gazetecilerin ısrarla  siyasal geleceği hakkındaki sorulara şu anda bir oluşumun içinde olmayacağını belirterek noktayı koydu. Türkiye’nin yeni bir siyasal partiye değil yeni bir düşünceye yeni bir akla ihtiyacı olduğunu dile getirerek  Türkiye’ye dönüşünde  toplumsal ayrışmanın ve nefretin arttığını gözlemlediğini bunun ciddi bir problem olduğunu belirtti.  Geçen zaman içerisinde betonlaşmanın arttığını, insanların mutsuz olduğunu ve birbirlerine yabancılaştıklarını fark ettiğini söyledi.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan dan kendisine herhangi bir teklif olması halinde kendilerine fikri destek olup yol gösterebileceğini ancak herhangi bir oluşum içinde  bulunmayacağını net bir şekilde belirtti.

Türkiye’nin hukuk sistemini acilen güçlendirmesi gerektiğini hakkaniyetli güvenilen bir adalet sistemine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Çömez, devletin içine sızmış örgüt yapılarının çok ciddi tahribatının söz konusu olduğunu dile getirdi.

İngiltere’de 12 yıllık bir geçmişinin olduğunu kesin dönüşü hakkında ilerleyen süreçte buna karar vereceğini belirten Çömez, İngiltere’de yaşadığı dönemde burada yaşayan hem Türklere hem de İngiliz vatandaşlarına önemli katkılar sağladığını bunu bir kerede bırakmanın kolay olmayacağını sorumluluklarının olduğunu söyledi.

Ergenekon sürecinde Erdoğan’a mektup yazarak yaşanılan olayın bir hukuki skandal ve iftira olduğunu kendisine yapılan haksızlığın bir gün Erdoğan’ın kendisine de yapılacağını ilettiğini belirtten Çömez, 15 Temmuz sürecini endişe ve üzüntüyle izlediğini söyledi.

FETÖ’nün kendisini İngiltere’de de rahat bırakmadığını devlet eliyle Türkiye’ye iadesi ve kırmızı bültenle aranması için nüfuzunu kullanarak çaba gösterdiğini anlatan Dr. Turhan Çömez, İngitere’de hukuk sistemi ve insan hakları sayesinde oturma izni alıp hapishane sürecinden serbest kaldığını söyledi.

 

 

reklam

YORUM YAP