reklam
reklam
DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.107.2835.088
reklam

Doğayla Başbaşa Film Keyfi

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Bandırma Sinema Amatörleri Derneği(SAMDER),  Nilüfer Belediyesi ve Çalı Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜDER) iş birliğiyle, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Çalı Köy Filmleri Festivalinde, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’a konuk oldu. Festival hakkında Özkılınç’tan bilgi alan ekip, açık havada Yönetmen Onur Ünlü’nün katılımıyla gerçekleştirilen ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ filminin gösterimi ve söyleşisini takip etti. 


“7’den 70’e herkes bir arada”

Festivalle ilgili gözlemlerini paylaşan Bandırma Belediye Meclis Üyesi ve SAMDER Yönetim Kurulu Üyesi Nüvit Erten, “Türkiye’nin ilk köy filmi. Senaryosunu Nazım Hikmet’in yazdığı, başrolünü Cahide Sonku’nun oynadığı 1934 yapımı Muhsin Ertuğrul filmi ” Bataklık damın kızı Aysel” bu köyde çekilmiş. Köylüler filmde rol almış. Film, köyün onuru olarak kuşaktan kuşağa anlatılarak bugüne ulaşmış. Hatta bazı aileler çocuklarına film kahramanlarının isimlerini vermişler” diye konuştu. 

Yıldızların altında film keyfi

Festivalin 7’den 70’e her kesimden insanı bir araya getirdiğine dikkat çeken Erten, ” Halkın sahiplendiği, Çalı Köy Filmleri Festivali için sınıfsız toplumların sanatı olarak tanımlanan sinemanın vücut bulmuş hali diyebiliriz. Teknolojiye bağımlı olarak, dört duvar arasına sıkıştığımız bir ortamdan uzaklaşıp, yıldızların altında sinema ve doğanın tadına varacağınız bir ortam yaratılmış. Türkiye’deki film festivali kültürüne farklı bir bakış açısı ve yeni bir heyecan katacağına eminim. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Misafirperverliği içinde Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç dostumuza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

reklam

YORUM YAP