reklam
reklam
DOLAR32,5600% 0.24
EURO34,7851% 0.02
STERLIN40,5409% -0.19
FRANG35,7240% 0.3
ALTIN2.491,07% 0,26
BITCOIN2.048.2721.446
reklam

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın anlattı: Tahıl krizi nasıl aşıldı?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın anlattı: Tahıl krizi nasıl aşıldı?
reklam

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN International televizyonunda katıldığı bir programda, Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul’da imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi sonrası her şeyin normale döndüğünü belirtti. 29 Ekim’de, Sivastopol bölgesinde gemilerden birine yapılan saldırı sonrası, itirazlar, protestolar ve yazılan mektup sonrası iletişime geçildiğini dile getirdi.

Kalın; “Son 3-4 gündür çok fazla diplomatik çaba sarf ettik. Savunma Bakanımız, Dışişleri Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız dün Putin ile görüştü. Rusya, Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından anlaşmaya geri döndü ve şimdi her şey yoluna koyuldu.” ifadesini kullandı.

Putin’in, daha yoksul ya da daha az gelişmiş ülkelere giden tahıl miktarı hakkındaki görüşlerine değinen Kalın, “Düşünce, tahıl ihracatını, gübreleri ve diğer tahıl ürünlerini Afrika’daki ve diğer yerlerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaksa neden Avrupa ülkeleri Ukrayna tahılının neredeyse yarısından fazlasını alıyor?” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yakın zamanda görüştüğünü aktaran Kalın, Zelenskiy’nin de anlaşmaya bağlılığını teyit ettiğini söyledi.

 

 

reklam

YORUM YAP