reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

BASKİ’den açıklama: Faturalandırmayı Durdurduk

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

BASKİ Su faturlandırma işlemini COVİD-19 salgını nedeniyle durdu, BASKİ’den yapılan açıklamada şu hususlara değinildi;

 

Corona Virüs tedbirleri kapsamında toplum sağlığını olumsuz etkilememek için sayaç okuma ve fatura dağıtımı işlemleri geçici olarak durdurulmuştur ve  01.04.2020 tarihinden itibaren;

  1. KONUT ABONE TÜRLERİNE MART 2020 döneminde kullanılan  m3 miktarının % 80’i kadar  geçici fatura oluşturulacaktır. Mart 2020 döneminde okuma yapılamayan abonenin Şubat ve/veya Ocak 2020 dönemindeki tüketim miktarları üzerinden % 80’i kadar geçici fatura oluşturulacaktır.
  2. İŞYERİ – SANAYİ ABONE TÜRLERİNE  MART 2020 döneminde kullanılan m3 miktarının % 50’ si oranında geçici fatura oluşturulacaktır. Mart 2020 döneminde okuma yapılamayan abonenin Şubat ve/veya Ocak 2020 dönemindeki tüketim miktarları üzerinden % 50’si kadar geçici fatura oluşturulacaktır.
  3. OKUL-SAĞLIK KURULUŞU-SPOR TESİSİ ABONE TÜRLERİNE MART 2020 döneminde kullanılan m3 miktarının % 20’si oranında geçici fatura oluşturulacaktır. Mart 2020 döneminde okuma yapılamayan abonenin Şubat ve/veya Ocak 2020 dönemindeki tüketim miktarları üzerinden % 20’si kadar geçici fatura oluşturulacaktır.
  4. RESMİ DAİRE VB. ABONE TÜRLERİNE MART 2020 döneminde kullanılan aynı m3 miktarı oranında geçici fatura oluşturulacaktır. Mart 2020 döneminde okuma yapılamayan abonenin Şubat ve/veya Ocak 2020 dönemindeki tüketim miktarları üzerinden geçici fatura oluşturulacaktır.
  • Oluşturulan fatura bilgileri abonelerimize SMS ve/veya Mail olarak gönderilecektir.
  • Abonelerimiz WEB sayfamız üzerinden fatura sorgulama ve ödeme işlemi yapabilecektir.
  • Abonelerimiz Alo 185 ÇAĞRI merkezimizden güncel fatura bilgilerini öğrenebileceklerdir.
  • Abonelerimiz e-devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden fatura bilgilerini öğrenebileceklerdir.
  • Elektronik Kartlı Sayaç (Ön Ödemeli Sayaç) kullanan abonelerimizin 5 m3 lük yedek kullanım miktarına ilave 10 m3 avans kredi yüklemesi ile avans kredi miktarı 15 m3’e yükseltilmiş olup, abonemizin talebi doğrultusunda yükleme yapılacaktır.
  • Salgın tedbirlerinin sona ermesi ile birlikte abonemizin sayaçları normal olarak adreslerine gidilerek okunacaktır. Abonemizin sayacındaki gerçek tüketim endeksi okunduğunda daha önce oluşturulan geçici fatura/faturalar ile gerçek tüketim arasındaki fark hesaplanarak abonemiz ile MAHSUPLAŞMA yapılacaktır.
reklam

YORUM YAP