YÜKSEK HIZLI TREN BANDIRMA’NIN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRECEK

Yayınlanma Tarihi :

 

YÜKSEK HIZLI TREN BANDIRMA’NIN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRECEK

Geçen hafta, Bandırma – Bursa Yenişehir Osmaneli yüksek standartlı demiryolu inşaatı ve elektromekanik sistemleri ihalesi yapıldı. Kolin İnşaat- Yapı Merkezi Ortaklığı 9,853 milyar TL en düşük bedel ile ihale aldı. Çalışmalar en kısa zamanda başlıyor. Daha sonraki etap ile Çanakkale Köprüsüne bağlanacak olan güzergâhın Trakya’ya bağlanması planlanmakta.

Yapımı tamamlandığında artık Bandırma için yeni dönem başlamaktadır. Yolcu taşımacılığında Bandırma – Karacabey için 10-15 dk, Bandırma – Bursa arası 20 dk, Bandırma – Bursa Yenişehir Havaalanı 30-35 dk civarında olacak.

Bursa bir Avrupa şehri olup birçok konuda birincilikleri olan metropoldür. Artık Bandırma ve civarı bu şehrin nimetlerinden yararlanma imkanına sahip olacaktır. Bunları saymakla bitmez. Sağlık alanında ise; devasa Şehir Hastanesi, branşlarında uzmanlaşmış özel hastaneler, görüntüleme merkezleri, fizik tedavi hastaneleri, alternatif tıp merkezleri, fizik tedavi hastaneleri, özellikle 220 üniversite içinde 15. sırada yer alan 3. nesil Uludağ Üniversitesi sağlık kuruluşları Türkiye’de önemli yeri olan Tıp Fakültesi ile artık bölgede yaşayanlar için adeta şehir içinden Bandırma Devlet Hastanesine gidiş kadar yakın olacak.
Gönen ve Manyas’ta bulunan Kaplıcalar Yenişehir Havaalanından sonraki yolculuk süresi 1 saatin altında olacağı için yabancı turist kabul etme imkanına kavuşacak.

Karacabey artık mahalle gibi olacağından başta çiftçilik olmak üzere sayısız ortak proje yapılabilir. Bu yakınlaşmanın faydaları saymakla bitmez.
Ayrıca yaklaşık 25 yıl önce İstanbul Sanayi Kuruluşunun aldığı karar gereği 8800 fabrikanın İstanbul dışına taşınmalarının süresi dolmak üzere. Bu taşınmayı kolaylaştırmak üzere Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi Karacabey – Bursa arasında planlanmıştır. Batı Organize Sanayi Bölgesi adı verilen bu bölge 1270 hektar olup, buradaki altyapı çalışmaları devam etmektedir. Halihazırdaki İstanbul – İzmir otoyolu bu bölgeden geçmektedir, yapılması planlanan hızlı tren de bu bölgeden geçecek, Bursa Büyük Şehir Belediyesi Karacabey boğazında liman proje çalışmaları başlatmıştır. Bölgenin demir, hava ve deniz yolu bağlantıları için Bandırma’ya ihtiyacı vardır. Bu konu 2015 yılında Uludağ Üniversitesi’nce Karacabey’de yapılan sempozyumda geniş biçimde anlatılmıştır.

Köklü değişim siyasi yapıyı da etkileyebilir. Bölge halkına hayırlı uğurlu olsun.

Burhan ARIKER

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54