TAYFUNUN ARDINDAN CENK FÜZESİ YOLDA

Yayınlanma Tarihi :

Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi son dönemlerde özellikle balistik füzeler ve seyir füzeleri konusunda oldukça etkin çözümler ortaya koyan Ankara, bu alanda ilerlemeye devam ediyor.

Milli Seyir Füzesi Gezgin’e geçtiğimiz günlerde Rize’deki test atışına tanıklık ettiğimiz Tayfun balistik füzesi eklenmişti. Tayfun’un dünya basınındaki etkileri sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyuyla ilk kez yeni bir milli füzeden bahsetti.

“Tayfun’un menzili 561 kilometre. Onu daha da artıracaklar.” diyen Erdoğan, “Tabii bu 561 kilometre, Yunanlıları ürkütmeye başladı. Atina bu menzilin içinde diye. Cenk ve Gezgin füzeleri gibi daha nicelerinin müjdelerini zamanı geldikçe vereceğiz” diyerek Cenk füzesini resmen ilan etmiş oldu.

Gezgin seyir füzesi tamamlandığında Türkiye için önemli bir açığı kapatacak. Gezgin projesinde kullanılan motorun durumu ise tam netleşmedi. Ancak yine bir Türk firması tarafından üretilen motorun kullanılması bekleniyor.

Tayfun ise çok yeni ve menzili dışında teknik özellerinin duyurulmadığı bir balistik füze. İlk günlerde füzenin menziliyle ilgili farklı söylentiler çıksa da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Menzili 561 kilometre. Onu daha da artıracaklar” cümlesi hem mevcut durum hem de yakın gelecekteki muhtemel çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54