Kentsel Liderlik ve Bandırma

Yayınlanma Tarihi :

Kentsel Liderlik ve Bandırma

Liderlik konusu pek çok akademik disiplinde araştırma konusudur çünkü liderler, içinde bulundukları örgütün veya topluluğun itici gücüdür. İçinde bulundukları yapıyı harekete geçirirler, dönüştürürler, yenilik başlatırlar. Liderler üstlendikleri roller ile kritik öneme sahiptir. Bu nedenle liderlerin tespit edilip geliştirilmesi, ihtiyaç duydukları kaynakların ve bilginin temini için çalışmalar yürütülmektedir.

Kentsel süreçlerde de çeşitli liderler ortaya çıkabilir. Bunlar bulundukları yapıya göre farklı özellikler gösterirler. Genel olarak; idari yapı, siyasi yapı, ekonomik ve ticari yapı, akademik yapı, sosyal ve toplumsal yapı, entelektüel yapı kendi içlerinden liderlik fonksiyonunu yerine getiren aktörleri çıkarabilir. Her liderin motivasyon kaynağı ve içsel güdüsü farklı olabilir, farklı amaç ve hedeflere sahip olabilir. Şehir yaşamında önemli olan farklı liderleri tek bir üst amaç şemsiyesi altında toplayacak, liderlere liderlik edecek, bir alfa lider ortaya çıkarmaktır.

Yerel seçimler bu açıdan önemlidir çünkü toplumsal ihtiyaçlar siyasal savlara dönüşüp halkın geleceğini şekillendirir. Her siyasi aktör lider değildir, liderlik çok farklı özellikleri ve boyutları ile özel bir yetenektir. Günümüzde ne yazık ki cahil cesareti, yada siyasal kariyeri için ön plana çıkan çoğu isimler bu şekilde görülmektedir. Bu toplumsal seçim hatalarının da bedeli kaybedilen bir gelecek, tıkanan bir yönetim, işlemeyen sistem, zayi edilen kaynaklar olarak halka ödetilmektedir.

Bandırma’nın gerçek bir kentsel lidere ihtiyacı vardır. Yıllardır yerinde sayan, artan nüfusun ihtiyaçlarını ön göremeyen, belirli çevrelerin memuru olmuş bir anlayış artık bu şehri taşıyamıyor. Birileri gerçekten de Bandırma halkını yok sayıyor ve Bandırma’yı sadece kendi çıkarları ölçeğine indiriyor. Bandırma değişmelidir, Bandırma yenilenmelidir, Bandırma kendini bekleyen tehdit ve riskler çerçevesinde yeniden planlanmalıdır. Bandırma önündeki fırsatları görüp yeni stratejilerle yönetilmelidir.

Bandırma halkına ve yönetimine ilham verecek, bu şehri taşıyacak vizyoner bir lidere ihtiyaç vardır. Bu da henüz bu zamana kadar gerçekleşmediği için ihale ve rant çeteleri her yere el attı. Halkın ihtiyaçlarını göz ardı eden şöhret sevdalıları türedi. Değişime ve gelişime ayak uyduramayan siyasal dinozorlar arttı. Kentsel varlığımız, insan kaynağımız, organizasyonlarımız, akademik gücümüz, genç nüfusumuz daha üst âli amaçlar etrafında toplanamadığı için pek çok fırsatı değerlendiremedik, kaynaklarımızı verimli kullanamadık, şehrimizin gençlerine bir gelecek veremedik.

Bu yerel seçimde bir yenilik ve bir değişim şarttır. Topluma yeni bir gelecek, kaliteli bir yaşam, kentsel bir konfor sunacak akıl şarttır. Yerel seçimlerde siyasi partileri değil kendi geleceğimizi oyluyoruz. Yaşadığımız şehir kaderimizdir, kaderin oy pusulasının üzerinde şekillenecek….

 

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54