Grand Asya Hotel Gelin Hamamları ile Türk Geleneklerini Yaşatıyor

Yayınlanma Tarihi :

Grand Asya Hotel Gelin Hamamları ile Türk Geleneklerini Yaşatıyor

 

Türk ve Osmanlı gelenekleri arasında yer alan gelin hamamı son yıllarda evlenecek çiftler arasında yeniden popüler olmaya başladı. Evlenecek çiftlerin düğün öncesi eğlence rutinlerine eklenen gelin hamamı, birçok gelin tarafından tercih edilen organizasyonlar arasındaki yerini aldı. Düğünden birkaç gün önce yakın arkadaşlar ve aile ile yapılan gelin hamamında keyifli dakikalar yaşanıyor.

Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen gelin hamamı, unutulmaya yüz tutmuşken yeniden şehir yaşantısında canlanan eğlencelerden biri oluverdi. Geçmiş dönemlerde görücü usulü evliliklerin yaygın şekilde yapılması nedeniyle damat annelerinin müstakbel gelinleri ile kaynaşmaları amacını taşıyan bu organizasyon, günümüzde ise tamamen eğlence amacıyla gerçekleştiriliyor.

Grand Salus Spa Center düğün sezonlarının başlamasına sayılı günler kala “Gelin Hamamı” geleneğini yaşatabilmek için harekete geçti ve misafirlerine unutulmaz anlar yaşatabilmek için imkânlarını seferber etti. 3 ayrı paket halinde düzenlenen gelin hamamı her bütçeye her kesime hitap ediyor.

Düğünden en az birkaç gün önce yapılması gereken gelin hamamında eğlencenin yanı sıra keselenme ve çeşitli bakımların yanı sıra Grand Asya Hotel in leziz mutfağında hazırlanmış ikramlarda sunuluyor. Gelin hamamında sunulan paketlerin içerisinde çeşitli mezeler, yiyecekler, içecekler, meyveler ve müzik ziyaretçilere sunuluyor. Bunların yanı sıra istenirse çalgılı eğlenceler de gerçekleştirilebilir.

Gelin hamamına çoğunlukla gelinin en yakın arkadaşları, en yakın akrabaları, anne, kız kardeşler, teyzeler ve halalar ile kuzenler davet ediliyor. Ayrıca damadın annesi ile akrabaları da davetliler arasında bulunabiliyor.  Gelin hamamları farklı eğlence konseptlerinde gerçekleştirilebiliyor örneğin “Bekârlığa Elveda Hamamı” gibi.  Bunun yanı sıra Yeşilçam filmlerini aratmayacak gelin hamamı deneyimi yaşamak mümkün.

Grand Salus Spa Center Müdür’ü Aytaç Arabacı gazetemize verdiği röportajda, “Günümüzde gelin adayları hem sevdikleriyle samimi bir ortamda hoşça vakit geçirip, düğün stresinden biraz olsun uzaklaşmak hem de yeni aile fertleriyle ile biraz daha yakınlaşmak için bu geleneksel uygulamayı sürdürüyor. Bizler de onların bu özel günlerini unutulmaz kılmaya çalışıyoruz. Ayrıca erken rezervasyon indirimleri ile evlenecek çiftlerimizin bütçelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Gelinin düğün öncesi bakımını yapabildiği bu organizasyonun genellikle kına gecesi ve bekârlığa veda partisi konseptleriyle birleştirilebiliyor. Gelinin hamama çalınan müzikler eşliğinde girmesi ile başlayan organizasyon, daha sonra sırasıyla yıkanma ve kına faslı ile devam ediyor. Hamam kınası yakıldıktan sonra ise gelin ve arkadaşlarının gönüllerince göbek atıp, tüm kurtlarını döktükleri işin eğlence kısmına geçiliyor. Bu kadar efor ve enerji sarf ettikten sonra da yiyecek ve içecek ikramlarının yer aldığı bir açık büfe de sizleri bekliyor, dileyenler ise evlerinde kendi yaptıkları sarmaları kekleri börekleri getirip eğlenceye lezzet katıyorlar…

 

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54