EVRENSEL GAZETESİNDE BANDIRMA DİSK EMEKLİ-SEN’İN GÖRÜŞLERİNE YER VERİLDİ

Yayınlanma Tarihi :

Kazdağları Mücadelesi Evrensel Gazetesi özel ekinde yer aldı.

Disk Emekli Sen Bandırma şubesinin Kazdağları Çevre mücadelesi hakkındaki görüşlerine yer verildi. Yazıda; “Kazdağları mücadelesi antiemperyalist bir çevre mücadelesine dönüştürülmeli toplumsal mücadeleye evrimelidir” denildi.

Yazı metninde şu ifadelere yer verildi;

“Çünkü şu an itibariyle yüzlerce il ve ilçede maden aranmasına , taş ocaklarına , mermer ocaklarına , ve jeotermal tesislere karşı tek tek ve lokal lokal mücadeleler yapılmaktadır. Kazdağlarında bir ekosistem katliamı yapılmakta bölge halkının gelecekteki su hakkına zehir katılmaktadır.

Bu mücadele tek başına bırakılmamalı salt bir çevre mücadelesi olarak algılanmamalıdır. Kaz Dağları savunma mücadelesi, her uzun soluklu mücadele gibi çevre halkının altın madeninden zarar gören üreticiler başta olmak üzere bölgenin havasının suyunun toprağının kirlenmesinde zarar görecek halkın örgütlenmesini esas alan ve aynı zamanda Türkiye’deki diğer çevre mücadelelerinde kapsayan örgütlü genel bir mücadeleye dönüştürülmelidir. Çünkü tek başına yapılan Çevre mücadeleleri kendi içinde zaafa uğrayıp süreç içerisinde etkisizleştirildiği görülmüştür. Bu gün siyasi iktidar halkın iradesini hiçe sayarak seçilmiş belediye başkanlarını Diyarbakır ,Mardin ,Van görevden almış ve Halkın iradesini gaspetmistir. Burada da yapılan hak gaspı mücadelesini sadece bölge halkına bırakırlarsa halkın iradesi yok sayilacaktir. Bu olayla cçvre mücadelesi eklektik mantığı aynıdır. Bu sebeple Munzur’dan Diyarbakır’a Aydın’dan Artvin e Kütahya ya Bergama’ya Kazdağlarına kadar Türkiye’nin her yerindeki çevre hareketleri ile Ortaklaşa anti-emperyalist bir çevre mücadelesine çevrilmelidir. Şu görünüyor ki kazdağlarındaki mücadele küçümsenemeyecek ölçüde tepkiye sebep olmuştur. Sanatçılar Aydınlar siyasiler duyarlı hale gelmiş harekete geçmiştir. Bu mücadelenin bir yanı da Türkiye’nin her yerinden işini gücünü bırakıp kazdağlarına gelen on binlerin pratik tutumudur. Siz çevre mücadelesinde insanları harekete geçirebiliyorsanız ortaklaşa bir topyekün anti emperyalist bir çevre mücadelesini de örgütlü hale getirebilirsiniz demektir. Bizler Disk Emekli Sen olarak Kazdağları ve çevre mücadelesini antiemperyalist bir mücadele olarak görüyor ve destekliyoruz.

Levent BALKIŞ
Emekli Sen Bandırma şube başkanı

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54