DİSK Emekli-Sen genişletilmiş Başkanlar Kurulu Ankara’da toplandı.

Yayınlanma Tarihi :
DİSK Emekli-Sen genişletilmiş Başkanlar Kurulu Ankara’da toplandı. Emekli senin kapatma davasının gündem olduğu toplantıda, emeklilerin ekonomik koşullarda çektiği sıkıntılar, asgari ücretin altında kalan emekli maaşları, kapatma davasına karşı gösterilecek çaba ve mücadele gündem maddeleri olarak ele alındı. Toplantıda, saray iktidarının altındaki  aktif fay hattının emek güçlerinin birleşik mücadelesiyle harekete geçeceği ve AKP iktidarının siyasi ömrünün DİSK Emekli-Sen’i kapatmaya yetmeyeceği belirtildi.  Emeklilerin yaşadıkları sorunlara karşı mücadele anlayışının ön plana çıktığı toplantıda saray iktidarının kapatma davasına rağmen topyekûn mücadele etme kararı alındı.

Bilindiği üzere; Ankara Valiliği, DİSK Emekli-Sen’in kapatılmasına yönelik, faaliyetlerinin durdurulması talebiyle Ankara Nöbetçi İş Mahkemesine dilekçe sunmuştu. Valiliğin sunduğu dilekçede, “DİSK Emekli-Sen’in faaliyetlerinin durdurulmasına, kanuna aykırılığı veya eksikliğin giderilmemesi, tüzük ve belgelerinin kanuna uygun hale getirilmemesi halinde sendikanın kapatılmasına karar verilmesi arz ve talep ederiz” denilmişti. Kurulduğu günden bu yana hakkında defalarca kapatılma kararı alınmasına rağmen daha büyük bir örgütlülük ve kararlılıkla tekrar yola çıkan DİSK Emekli-Sen’in kapatılma kararının geçtiğimiz günlerde  istinaf mahkemesi tarafından onanması birçok farklı kesimce siyasal bir karar olarak yorumlanıyor.

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54