DİSK EMEKLİ-SEN BANDIRMA ŞUBESİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Yayınlanma Tarihi :

Kentimizin sivil toplum örgütleri arasında önemli bir yeri bulunan DİSK Emekli-Sen Bandırma Şubesi geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden çirkin ithamlara maruz kaldı. Gerçekleştirilen pek çok demokratik mücadelenin önemli aktörü olan DİSK Emekli-Sen ayrıca diğer sivil toplum örgütlerinin örgütlü mücadelesine de destek olarak halkımızın ve hukukun yanında yer alıp adından sıkça söz ettirmektedir. Hal böyle iken kendisine yönelik çirkin söylemler, ithamlar ve iftiralar nedeniyle  DİSK Emekli-Sen gelişmeleri üzüntü ile izleyip bir basın açıklaması ile kamuoyunu bilgilendirme gereği duydu.  Basın metninde şu sözlere yer verildi.

Basına ve Kamuoyuna
Süreci bilmemek, tahlil edememenin ve yanlış fikir edinmenin temel taşıdır.
Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden şahsımıza ve sendikamıza karşı kirli bir provakatif girişim olmuştur.
Yerel medya haberlerinde de yapılan basın açıklamasında hakaret ve darp tehdidi ile suçlamaya maruz kaldık.
Yaşamımız boyunca haksızlığa, yalana ikiyüzlülüğe karşı çıktık. Sendikal mücadele içersinde de bu ahlak ve vicdanla hareket ettik. Katlanamadığımız, alışamadığımız şey insanların riyakarlığı ve utanma duygularından uzak yaşamlarıdır.

16.08.2019 tarihinde Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun başkanlığında yapılan toplantıya CHP İlçe Başkanı Hüseyin Bahar, Emekli Sen Şube Başkanı Levent Balkış, ADD Başkanı Serdar Polat, GÜMÇED Başkanı Gültekin Mutlu ve TÜKDER’i temsilen Sefa Çavuşoğlu katılmıştır.
Bu toplantıda araç bulma sıkıntısından dolayı kontenjanların dolduğu ve katılımın sonlandırılmasına karar verilmiştir ve kitle örgütleri tarafından bunun sosyal medyada duyurulması kararlaştırılmıştır.

Alınan bu karara rağmen yaptığımız sosyal medya paylaşımı altına Mehmet Tanrıkut anlam veremediğimiz ve çok şaşırdığımız bir yorumda bulunmuştur.
O güne kadar defalarca görüştüğümüz her eyleminde kitlesel olarak yanında olduğumuz Mehmet Tanrıkut ‘TÜKDER’in gitmek isteyenler için her zaman kontenjanı vardır. Paylaşımı yapan zat hangi sıfatla söz konusu etkinlik için böyle bir karar bildirmiştir, herkes işine baksın’ diyerek kendi temsilcisinin de katıldığı bir karardan bi haber olduğunu göstermiştir. Bu paylaşım bizi çok kırmış ve derinden üzmüştür. Bir gün öncesine kadar telefon edip, Belediye Başkanı ile görüşüp araç istemeyecek misiniz diye soranlar her etkinlikten sonra teşekkür edenler için ne ara ZAT’a dönüştük.
Bizi küfür ve tehdit ile suçlayanlar kişisel tartışmalarımızı provakatif bir biçimde dernek ve siyasi bir arenaya çekerek aynı gece kendi whatsapp gruplarında hedef göstermişler tehdit ve hakaret etmişlerdir.

Net olarak bir şeyin altını çizmek isteriz ki yaşanan bu olayların hiçbir sendika, dernek ve siyasi partiyle ilgisi yoktur. Bu olay tamamiyle bazı şahısların sözde demokrasi ve devrimci argümanlarla şahsımıza ve sendikamıza saldırma çabalarıdır. Yaşanan olaylarda üzüntümüz ve öfkemizin nedeni kendilerini dernek ve parti kalkanı ardına saklayıp bizleri yıpratmak amacıyla Emekli-Sen’e ve mücadelesine yapılan saldırılardır.

Yukarıda belirttiğimiz gibi devrimci demokrat maskesi takarak, dernek ve parti kalkanı kullanarak emeğin yüceliğinin savunucusu olan kitle örgütlerine yapılan çirkin saldırılara karşı tepkimiz her zaman tavizsiz olacaktır. Tehdit ve hareket edenlerle hukuki mücadelemiz yapılacaktır..

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54