ATATÜRK’ÜN BANDIRMA’YA GELİŞİNİN 94. YILI TÖRENLE KUTLANDI

Yayınlanma Tarihi :

ATATÜRK’ÜN BANDIRMA’YA GELİŞİNİN 94. YILI TÖRENLE KUTLANDI

Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 94. Yıldönümü, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Yağan yoğun yağmur nedeniyle Bandırma İskelesinde gerçekleşecek olan törenin iptal edilmesi sebebi ile Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasında: “19 Mayıs 1919’da, aziz milletimizin hiç sönmeyecek hürriyet ışığı Mustafa Kemal Atatürk’ü, özgürlük ve bağımsızlık yolunda Samsun’a taşıyan vapurun adında biz varız. 2 yıldan fazla, düşman işgali altında kalan Bandırmamızın o günleri korkunçtu gerçekten.
Atatürk’ün başkomutanlığında, kahramanca ilerleyen Kuvay-i Milliye’den, düşman kaçmak zorunda kalmış, kaçarken de bu güzel kentte ne varsa yağmalamış, yakıp yıkmıştı. Ve sonunda, kurtuluş mücadelesi bitmiş, tüm yurtta; idari, iktisadi, hukuki, medeni bir devrim yapılmış, cumhuriyet ilan edilmişti. Yaralar hızla sarılıyor, çağdaş cumhuriyetimizle bir millet küllerinden yeniden doğuyordu. Mustafa Kemal Atatürk, yurdun dört bir yanına sürekli geziler düzenliyor, milletimize güç ve moral veriyor, geleceği planlıyordu.
Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi sonsuza dek rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Değerli Hemşerilerim; Çağdaş cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, bandırmamıza gelişinin 94. yılını kutluyor, sizlere en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Törene Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Alparslan Serel’in yanı sıra askeri personel, dernekler, partiler ve vatandaşlar katıldı.

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54