Ahmet Akın: AKP söylemleri Türkiye gerçeklerini yansıtmıyor

Yayınlanma Tarihi :

Ahmet Akın: AKP söylemleri Türkiye gerçeklerini yansıtmıyor

 

CHP Balıkesir Millet Vekili Ahmet Akın, düzenlediği basın toplantısı ile gündemdeki konuları değerlendirdi. Toplantıya geçtiğimiz günlerde Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde yaşanan depreme değinerek başlayan Ahmet Akın “Yaşanan deprem bize deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı toplanan paralar nerde, iktidar ne yapıyor, ben Balıkesir milletvekili olarak soruyorum deprem vergilerinden topladığınız paralardan Balıkesir’e düşen miktar ne kadardır?” diye sordu.

Ahmet Akın, vatandaşın faturalardan canının çok yandığından bahsederek “Eskiden vatandaşı elektrik çarpardı şimdi faturalar çarpıyor” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı’nın krizi üreterek aşacağız söylemleri ile Enerji Bakanının sanayideki üretimi kısın demesine göndermede bulunan Ahmet Akın “Günü birlik politikalar şalter indirmeye kadar gitmiştir böyle giderse vatandaşa kadar gidecek” dedi.

Ahmet Akın’ın basın toplantısının detayları şu şekilde;

“Erdoğan krizi üreterek aşacağız diyor, sanayide üretimi kısıyor doğalgazı kesiyor. Enerji bakanı OSB’lere yazı gönderdi üretimin ve gaz tüketiminin %40 azaltılmasını istiyor. AKP yönetiminin uygulamaları ile Türkiye gerçekleri uyuşmuyor. Günü birlik politikalar şalter indirmeye kadar gitti umarım bu durum vatandaşa kadar ulaşmaz.

Her yerde anlattık meclis kayıtlarında var, şu an bir enerji buhranı yaşanıyor, bunun sebebi yanlış politikalar. Vatandaş erken seçim istiyor çünkü vatandaş bedel ödüyor ama iktidar kaçıyor çünkü korkuyorlar çünkü kaybedeceklerini vatandaşın sandıkta hesap soracağını biliyorlar.

Hükümet vatandaştan fedakârlık etmesini istiyor, kombiyi kısın elektriği az tüketin diyor. İktidarın hatalarının bedelini vatandaş ödüyor. Vergilerle zamlarla vatandaşı eziyor. Şu an enerjide bir arz güvenliği krizi yaşanıyor. Bütün dünya çözüm üretmeye çalışırken başka ülkeler enerjide vatandaşına destek olurken bizimkiler enerjiye zam yapıyor.  Enerji bakanlığı enerji lobilerine teslim olmuş durumda, EPDK AKP’nin parti binası gibi çalışıyor.

Karadeniz’de doğalgaz bulundu denildiğinde ilk Tweet’i ben attım, bu sevindirici bir haber. Bunun teknik raporunu açıklayın dedik ortada teknik rapor yok. Doğalgazda müjde dediler cumhuriyet tarihinin en büyük gaz zammını yaptılar. Bakan açıklama yapıyor vatandaş faturalardan memnun diye, soruyorum siz nerede yaşıyorsunuz.

Balıkesir tarım ve hayvancılıkta pek çok bakımdan önde. Biz istiyoruz ki bakanımız çiftçinin dertleriyle dertlensin çözüm üretsin ama bakan konudan bi haber. Süt üreticisi zor durumda çiftçi zor durumda, üretemiyor gübre ve yem fiyatları aldı başını gitti, bakan diyor ki üretemiyorsak ithal ederiz. Türkiye üreten değil ithal eden bir ülke oldu, süt üreticisi süt hayvanlarını mezbahaya gönderiyor, korkarım ki yakında bir süt krizi ile karşı karşıya kalacağız.

Bu ülkenin en güzide kurumları satıldı, şimdi Eti Maden için flörtleşiyorlar. Bor bizim kırmızı çizgimizdir, biliyorsunuz ki varlık fonunda. Biz borların devlet eliyle çıkarılıp üretilmesinden yanayız. Biz bu fabrikaları sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Vatandaş her şeyin satılmasından dolayı Eti maden konusunda endişe duyuyor. Eti maden üzerinde gözler var bunu biliyoruz, Eti Maden’in satılmasına izin vermeyeceğiz. Bandırma Belediyesin hizmet alanı biliyorsunuz ki Eti Madene verilecek, Eti Maden burada uç ürünler üretecek. Bölgemiz için bir kazançtır, istihdamdır Bandırma’nın geleceğidir, sonuna kadar bunun takipçisi olacağız”.

 

 

 

 

 

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54