Hatay’ın İskenderun ilçesi KYK yurtlarında Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile depremin ilk günlerinden itibaren faaliyet gösteren Gönül Mutfağı gönüllülerin özverili çabasıyla 24 saat hizmet veriyor.
Bu mutfakta mühendisten öğretmene herkes ünvanlarını bırakıp bir işin ucundan tutmaya gelmiş. Günde 70 bin kap yemek gönderen Gönül Mutfağı’nda Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllüler ve onlara katılan depremzedeler, Şef Ebru Baybara Demir’in öncülüğünde dayanışmanın mutfağındalar.
6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından şefler bölgeden gelen çağrılar üzerine depremzede vatandaşların yemek ihtiyacını karşılamak için harekete geçti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iletişime geçen şefler, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarında hayırseverlerin de desteğiyle binlerce kap yemek yaparak depremzedelere destek oldu.
İlk depremlerden 4 gün sonra gönüllülerle Hatay’ın İskenderun ilçesine gelen iki şef, Muhyiddin İbni Arabi Erkek Öğrenci Yurdu’nun mutfağında Hataylı afetzedeler için yemek üretimini sabah, öğle, akşam olmak üzere vardiya usulü sürdürüyor.
Yapılan çalışmaları sosyal medyada da paylaşan Gönül mutfağı ekibine, yurdun dört bir yanından gönüllüler destek veriyor. Depremzedelerin de çalıştığı gönül mutfağında her geçen gün yemek kapasitesi artarak, geniş alanlara ulaştırılıyor.
Hatay’dan gelen çağrılar Bandırma’dan da destek buldu. Bağımsız denetçi ve Uludağ Üniversitesi Öğretim görevlisi Burhan Arıker yardım çağrısına kayıtsız kalamadı. Turizm ve otelcilik konusundaki eğitim kariyerini gastronomi alanında geleneksel Türk mutfağı ve asya mutfağı eğitimleri ile taçlandıran Arıker pastacılık konusunda da aldığı eğitimler ile birikimlerini uygulamaya dökmek üzere Hatay’a gitti.
Usta aşçı belgesine sahip Burhan Arıker, İskenderun’da bulunan gönül mutfağına depremzedelere yardıma koştu. Arıker mutfakta bulunduğu süre boyunca akademik önlüğünü çıkarıp şef önlüğünü giydi. Burhan Arıker, yardıma gelenlerin uyku molasında bile biraz daha fazla katkı sağlamak adına mutfağa koştuklarını gördü ve şu çağrıda bulundu, “Gelin görün siz de deneyin paylaşmanın mutluluğunu yaşayın”.
Bilindiği üzere Burhan Arıker eğitim alanına gönül vermiş ve her alanda olduğu gibi sosyal konularda da duyarlılığını sürdüren paylaşmaya ve yardıma önem veren bir isim. Bandırma’ya üniversite kurulması için 26 yıl önce arkadaşları ile birlikte Bilimsel Eğitim ve Araştırma Vakfı’nı kurmuş, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nin kuruluşunda önemli katkılar sağlamıştır. Zamanın Millet Vekili Cemal Öztaylan tarafından TBMM kürsüsünden ismi zikredilerek kendisine özellikle teşekkür edilmiştir.
Burhan Arıker Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Danışma Kurulu üyesi görevinde bulunduğu süre içerisinde pek çok ilde engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye yardımında bulunarak yine başka bir sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54