15 Yıl önce 15 yıl Sonra Bandırma

Yayınlanma Tarihi :

 

15 Yıl önce 15 yıl Sonra Bandırma

Sedat Pekel, Dursun Mirza ve Tolga Tosun, neredeyse 15 yıldır CHP’li bir yönetim ile Bandırma yönetiliyor. Bir Bandırma insanı olarak 15 yıl öncesi ile sonrası arasında çok bir şeyin değiştiğini söyleyemem. Burada Dursun Başkan’a hakkını vermek istiyorum, gerçekten halkın başkanıydı. Tolga Tosun kusuruma bakmasın, 1 Mayıs’ta bile işçinin emekçinin yanında, solculuk adına, sınıf mücadelesi adına hiç inandırıcı değilsin. Eminim geçen beş yıllık döneminde çok şeyler öğrenmiş önemli kazanımlar elde etmişsindir, buna gönülden inanıyorum. Sedat Pekel’e hiç değinme gereği duymuyorum, çünkü başkanlığı da Bandırma’ya değmeden dokunmadan geçti. Bu üç dönemlik CHP sürecinde Bandırma hangi alanlarda ilerleme kaydetti bir bakmamız gerekiyor.

Trafik sorunu 15 yıldır değişmedi ve hatta daha kötü boyutlara geldi. Otopark meselesi bir soyguna dönüştü, park yeri bulabilmek gerçekten çile oldu. Kaldırım işgalleri farklı bir boyuta taşındı artık neredeyse kaldırıma kaçak kat çıkılacak. Bunu yapan da oldu hiç merak etmeyin. Burada parantez açmak istiyorum, zabıta ne işe yarıyor? Kamuya ait alanlara önce bir kaç masa atıp sonra buraları kapatıp dükkana çevirenlerin CHP ile nasıl bir ilişkisi var bunu gerçekten merak ediyorum. Haydi sizde gidin bir yere tezgah açın ve orasını iş yeri yapın, bu bu kadar kolay mı? Buna göz yuman nasıl bir çıkar ilişkisi var. Bandırma’nın çilesi hak ve hukuk ihlalleri bunlarla bitmiyor tabi, koca koca TIR’lar, liman hareketliliği Ayyıldız mahallesinde ve kentsel trafikte ayrı bir güvenlik sorunu yaratıyor. TIR’lardan dökülen maddelerle pek çok araç kontrolden çıkıp kazaya karıştı vatandaşın canı yandı. Suçlu kim?

Bir Bagfaş bile çok ciddi çevre sorunlarına neden olurken ya Marmara OSB’nin yaratacağı riskler. Şu an ki yerel yönetimin bununla ilgilendiğini çok sanmıyorum, çünkü Tolga Başkanın abileri Marmara OSB’nin yaratacağı iş imkanları ile ilgileniyorlar ve kazanç kapısı olarak görüyorlar. Dursun Başkan çevresel konularda çok direttiği için onu yediler diyebilirim. Marmara OSB kaçınılmaz gerçeğimiz, mesele bu durumun geleceğimiz konusundaki etkilerinin nasıl yönetileceği. Sizce yerel yönetimin bununla ilgili 50 yıllık bir planı var mı? Evet haklısınız hep beraber güldük.

Bandırma’nın tam önünde 7,8 büyüklüğünde bir deprem olacak, İmralı’dan Denizkent’e kadar fay kırılacak, Erdek/Düzler çökecek ve Kapıdağ adaya dönüşecek. Bu sismik olayı jeoloji kitapları tarih kitapları yazacak, okullarda derslerde anlatılacak. Zamanını bilemeyiz ama olacak, peki 15 yılda CHP’li yönetim bu deprem riski için ne yaptı. Malta deresine imar iskan izni verip buralara konut kondurulmasına dere yatağına inşaat yapılmasına izin verdi. Deprem için kentsel hiçbir hazırlığımız yok, kaderimizle eskiyen evlerimizle daracık sokaklarımızla baş başayız.

15 yıl önce bu kentin insanı bu şehrin genci Cumhuriyet Meydanı’na, kordona mahkumdu hala mahkum. Gençlerimiz geleceğimiz bir çaya 20 TL verip zamanını meydanda öldürüyor. Onların geleceğine hiçbir katkı sunamadık, istihdam yaratamadık, nitelikli gençlerimizi şehir dışına göç verdik kırsaldan başka şehirlerden göç aldık. Yaşlılarımız deseniz, Azrail’in insafına kalmış Bandırma’da kentsel yönetiminde yok sayılıyorlar. Sokak hayvanları işin ayrı boyutu, eminim onlarda Bandırma’nın sokaklarına mahkum oldukları için pişmanlık duyuyorlardır.

Bandırma’dan tüm kaynaklar denize kıyısı olan bir liman kenti olarak bahseder, 15 yıl önce denize giremiyorduk sahilden çerçöp toplardık yine topluyoruz. Denizi kullanamamak nasıl bir vizyonsuzluktur. Yeni balıkçı barınağı deseniz tam bir komedi, bu alan 15 yıldır asfaltlanmıyor. Levent mahallesini sahilden merkeze bağlayan 700 metrelik alan sahipsiz ne Bandırma Belediyesi ne de Büyükşehir burayı asfaltlamıyor. Burası ile ilgili yapılan tüm başvurular belediye nezdinde karşılık bulamıyor.

Belki de en çok yakındığımız konu şehrimizin yeşil alan ihtiyacı. Sevgili CHP’li yöneticiler neredeyse tüm diğer şehirlerdeki çevreci etkinliklere katılıyorsunuz. Sosyal medyada Kazdağları için Akbelen için Misakça için boy boy fotoğraflarınızı yayınladınız. Şu Bandırma için kaç dikili ağacınız var. 15 yıllık yönetiminizde bir yöneticiniz ağaçlandırma çalışması yapsaydı Bandırma orman olurdu. Sosyal medya belediyeciliği için görüntü alma adına diktiğiniz üç beş fidanının günü kurtarma çalışması olduğunu biliyoruz. Ben Bandırma halkı adına soruyorum neden 15 yıllık yönetiminizde bu şehre orman kazandıramadınız.

Yerel yöneticilere çok ta yüklenmek istemiyorum, güzel şeyler de oldu. Ama bunlar zaten olması gereken şeylerdi. Bunca zamanlık CHP yönetiminde 15 yıl öncesi ile 15 yıl sonrası arasında çok ta bir şey değişmedi. İyi ki CHP var diyebileceğimiz bir 5 yıl daha CHP ile devam diyebileceğimiz; bir ayrıcalık bir kentsel konfor bir hemşerilik kalitesi yaşatamadınız bize. CHP’li dostlarıma sesleniyorum genel merkeziniz nezdinde dile getirdiğiniz değişim ve yenilik çağrısını bende Bandırma için tekrar ediyorum. Bandırma için siyasi otorite, siyasi akıl değişimi ve yeniliği şarttır. CHP partizanlığı Bandırma’yı taşıyamıyor, AKP ile halkı korkutmakla bir yere varamıyorsunuz. Artık İYİ Parti var herkes için var, gelin bir de onu deneyelim …..

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54