Dr. Turhan Çömez Bandırma’da Konuştu

Yayınlanma Tarihi :

AKP Eski Balıkesir Millet Vekili Dr. Turhan Çömez, Enerji İş sendikasının düzenlediği ” Kurtuluşun İkinci Yüzyılında Bandırma ve Cumhuriyet ” konulu konferansta konuştu. Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Ekim Devrim Yıldıran’ın moderatörlüğünde gerçekleşen konferansta Çömez ; “Ağır bedeller ödedim ama alnımın akıyla karşınızdayım” dedi.

Santral Kültür Merkezindeki konferansta Çömez,  AKP içinde dik duruşuyla hedef olduğunu belirtti. Yolsuzluklar ve hukuka aykırı yapılan işler konusunda mücadele verdiğine değinen Çömez “Çalmayın, çırpmayın dediğim için başıma gelmeyen kalmadı” dedi. İngiltere’ye gidişiyle birlikte çok büyük sıkıntılar çektiğini ve ailesine büyük baskılar yapıldığını belirten Çömez, İngiltere’nin kendisine yeni bir perspektif kazandırdığını söyledi. Dr. Turhan Çömez’in konuşmasının satır başları şu şekilde;

” İngiltere’de olmak, Türkiye’ye dışardan bakmak ülkemin içinde olduğu durumu daha net görmeme yardımcı oldu. Büyük ve güçlü ülke olabilmek için yüz ölçümünüzün büyük olması nüfusunuzun kalabalık olması ne yazık ki yeterli değil. Hukukun üstünlüğü, insan hakları, özgürlükler, demokrasi gibi konularda büyük reformların yapılması gerekiyor. Türkiye’de bu konular askıya alınmış durumda. Türkiye dürüst bir şekilde yönetilse sahip olduğu imkan ve kapasiteler ile dünyanın en büyük beş ekonomisi içinde yer alabilir. Ülkemde herkes umutsuzluk içinde ve mutsuz, insanlar yurtdışına gitmenin yollarını arıyor. Önümüzde bir seçim var ve bu yanlış gidişata son verecek olanlar sizlersiniz. Benim yeniden siyasete dönmeme karar verecek olan da yine sizlersiniz, bu konuda üzerime düşeni yapmaya hazırım, gelecek olan seçimlerden demokrasiyi güçlendirerek çıkarmalıyız.

Üretmeyen ekonomiler enflasyonu yenemez, üretim olmadan istihdam olmadan enflasyonla mücadele edilemez. Türk ekonomisi borç ile borç ödüyor borç üstüne borç biniyor. Tarım ve sanayi çökertildi, ülke yolsuzluk kültürüne mahkum edildi. Yandaşlar güçlenirken destek ile ayakta durabilen bir toplum yaratıldı. Şimdi para basarak ekonomiyi canlı tutmaya çalışıyorlar, bu yol ile enflasyonu düşürmek söz konu olamaz..”

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54