Sivil Toplum Kuruluşları Hıdırköy’e Dokundurtmadı

Yayınlanma Tarihi :

Sivil toplum örgütleri Hıdırköy mevkiindeki çevre mücadelesini kazandı. Bu bölgeye yapılması planlanan tesislerin çevreye verecekleri zararlara dur diyen çevre gönüllüleri bir doğa katliamını daha önlemiş oldu. Konu hakkında bilgi veren DİSK Emekli-Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, şu açıklamalarda bulundu;

“27 Ekim 2019 tarihinde Hıdırköy mevkiinde Aslanlar İnşaat ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi Kapasite Artışı, Hazır Beton Tesisi, Asfalt Plent Tesisi Projesi yapımıyla ilgili tanıtım toplantısına Hıdırköy’de Bandırmadan GÜMÇED, Disk Emekli Sen, Eğitim Sen ve birkaç çevre gönüllüsü ile katıldık.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkilileri, Balıkesir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkilileri, Şirket yöneticileri, Edincik ve Hıdırköy muhtarı ve bir kaç köylünün hazır bulunduğu toplantıda yapılması düşünülen tesisle ilgili düşünce ve görüşlerimizi belirtip itirazımızı kayıt altına aldırdık. GÜMÇED şube başkanı Gültekin Mutlu ayrıntılı bir itiraz metni ile itirazlarını iletmişti.

Neticede İTİRAZLARIMIZ OLUMLU SONUÇ VERDİ, Balıkesir Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün uygun görüş vermemesi nedeniyle Valilik Makamı, projenin belirtilen alanda gerçekleştirilemeyeceği sonucuna varmış, ÇED Yönetmeliğinin 6.maddesi 4.Fıkrası uyarınca söz konusu projenin ÇED sürecini sonlandırmıştır.

Disk Emekli Sen Bandırma şubesi olarak bugüne kadar Emeklilerin hak arama mücadelesinde ve her türlü toplumsal hak arama mücadelesinde üstümüze düşeni yapacağız. Yaşadığımız çevre sorunlarına hiç bir zaman kayıtsız kalmayacağız”

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54