Kızılaycıların kar mağdurlarını desteği sürüyor

Yayınlanma Tarihi :

Yurdun dört bir yanında hayatı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı devam ederken Kızılay’ın afet uzmanları ve gönüllüleri de mağdur olan vatandaşların sıcak yiyecek, içecek ve ısınma ihtiyaçlarına desteği sürdürüyor. Kızılay, İstanbullulara da afet uzmanları ve gönüllüleriyle gıda ve yardım malzemelerini ulaştırıyor.

24 Ocak akşam saatlerinde İstanbul ve çevresinde etkili olan soğuk hava ve beraberinde gelen yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kızılaycılar ise bir yandan yoğun kar mesaisine devam eden ekiplere yardımcı olurken diğer yandan yollarda mahsur kalan vatandaşların yiyecek, içecek ve ısınma sorunlarını çözmek için seferber oldu.

Kızılay’dan Cami, Otogar ve AVM’lerde Sabahlayan Vatandaşlara Çorba ve Kumanya

İstanbul’u esir alan kar yağışına dışarıda yakalanan vatandaşlar evlerine ulaşamayınca bütün geceyi Cami, Otogar ve AVM’lerde geçirdi. Aralarında turistlerin de bulunduğu binlerce kişinin sabaha kadar misafir edildiği kapalı mekanlara ulaşan Kızılay’ın afet ekipleri ve gönüllüleri ise yeme içme alanları, koltuklar ve mescitlerin tahsis edildiği alanlarda vatandaşlara çorba ve kumanya desteğinde bulundu.

Türkiye Genelinde 11 Noktada Müdahale Çalışmaları Sürüyor

Bugüne kadar Türkiye genelinde 50’den fazla noktada müdahale çalışmalarını tamamlayan Kızılay, İstanbul’da kar yağışlarının etkili olduğu Kemerburgaz, Beylikdüzü, Arnavutköy, Basın Ekspres Yolu, Silivri, Havalimanı Yolu, Kuzey Marmara Otobanı ile Trakya ve Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yoğun çalışmalarına devam ediyor. Köfte-ayran, lahmacun, poğaça, simit gibi kumanya ve çeşitli ikramlık malzemelerinin yanı sıra Kızılay’ın İstanbul’da bulunan aşevlerinde hazırlanan sıcak çorbaları vatandaşlara ulaştıran afet ekipleri, gece gündüz faaliyetlerine devam ediyor.

Kızılay afet müdahale araçlarıyla taşınan yiyecek ve yardım malzemeleri

Yoğun kar yağışı sebebiyle araçların uzun kuyruklar oluşturduğu yollarda mahsur kalan vatandaşlara ulaşan Kızılaycılar

Vatandaşlara dağıtılan simit, poğaça ve ikramlıklar

Akşam saatlerinde araçları içinde kalan vatandaşlara ulaştırılan yardım malzemeleri

Yolcu otobüslerinde yapılan dağıtımlar

Tır şoförlerine yapılan dağıtımlar

Önemli noktalara konuşlandırılan mobil ikram araçları ve vatandaşlara ulaştırılan ikramlıklar

İkramlık verilen küçük kız çocuğunun mutluluğu

Hibya Haber Ajansı

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54