reklam
reklam
DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.108.606-1.236
reklam

Bandırma’da Afet Çalışma Programı Gerçekleştirildi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bandırma’da Afet Çalışma Programı Gerçekleştirildi.
reklam
Bandırma Kent Konseyi, Bandırma Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi işbirliği ile Bandırma’da Afet Çalışma Programı gerçekleştirildi. Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat afet çalışma programı hakkında şu açıklamalarda bulundu;
“Sabah 10:30’da İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak hocamızın sunumu ile “Geçmişten Geleceğe Marmara Depremleri” konulu konferansımızı gerçekleştirdik. Cenk hocamız deprem konusuna bilim merkezli bakılması gerektiğini özellikle son yaptığı çalışma ile konut konut tahmini risk haritası üzerine çalıştığını ayrıca bunu simüle ettiğinden bahsetti. Cenk Yaltırak hocamız Marmara’da uzun yıllar yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan ayrıca kendi çalışmaları ile desteklediği fay haritasından da bahsetti. Özellikle Orta Koldan geçen fay hattının Bandırmadan devam ettiği üzerinde duran Prof. Cenk Yaltırak bu doğrultuda kararlar alınması gerektiğine vurgu yaptı. Yapılacak çalışmaların bilimin ışığında yapılması gerekliliğini özellikle vurguladı. Tüm Marmara Bölgesinin ciddi deprem bölgesi olduğunu bunun tek bir faydan değil farklı fatlardan kaynaklı olduğunu özelliklede yapılaşmada zeminin durumuna göre hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
Çalıştay Programı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Aydın koordinatörlüğünde akademisyenlerimizin masa başkanı olarak görev aldığı ayrıca Afad temsilcilerininde içinde olduğu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Çalıştay Programımızın açılışına Bandırma Kaymakamımız Sayın Engin Aksakal, Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alparslan Serel katılımda bulundu. Saat 16:30’a kadar süren çalıştay kısmında masalardan gelen önerilerle sonuç raporu için veriler toplandı. Rapor önümüzdeki hafta üniversitemiz tarafından tarafımıza ulaştırılacak ve ilgili kurumlara gönderilecektir. Çalıştay programı basına ve misafirlere açık gerçekleştirilmiş olup ilgili kurum ve kişiler davet edilmiştir. Çalıştayımızın en önemli yanı bir farkındalık çalıştayı olmasıdır. Amacımız alınan rapor çerçevesinde bu konular hakkında halkımızı ve kurumları harekete geçirme isteğidir. İlçe bazlı olarak Türkiye’de ilk olma özelliği taşımaktadır. Desteklerinden dolayı Bandırma Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun’a , Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e teşekkür ederiz. Bilimin ışığında bu tarz farkındalık faaliyetlerine devam edeceğiz. Ayrıca bu günkü çalışmalarımızın Ulusal Basın’da geniş yer bulması bizleri çok mutlu etti. Deprem ve her türlü afet riski ile karşı karşıyayız. Yapabileceğimiz çok şey var ama ilk olarak bilinçlenmek ve bilinçli olarak harekete geçmek”
#bandırmakentkonseyi
#afetçalışmagrubu
reklam

YORUM YAP