reklam
reklam
DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.126.1922.402
reklam

BANDIRMA NIN İLK TÜBİTAK 4004 PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

BANDIRMA NIN İLK TÜBİTAK 4004 PROJESİ DENİZDEN KARAYA BİLİM BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Türkiye genelinde kabul edilen 85 projenin içinde yer alarak hibe almaya hak kazanan TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi “ Denizden Karaya Bilim” projesi Erdek ilçesi Yaman Resort Hotel de gerçekleştirildi.

02-08 eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen projede Kapıdağ bölgesinde deniz ve kara yaşamı, bölgedeki sucul canlı ve endemik bitki türleri, çevre kirliliği ve koruma alanları ile ilgili farkındalığı yüksek; çevre sorunlarına alternatif, yenilikçi çözümler üretebilen, kendini doğanın bir parçası olarak gören, çoğulcu çevre anlayışına sahip bireylerin yetiştirilmesine öncülük edildi.Projenin, 16 kız 14 erkek olmak üzere oluşturulmuş katılımcı 30 öğrencisi Balıkesir ilinin 10 farklı ilçesinden seçilerek projede yer alan etkinliklere katıldılar.Proje,Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Balıkesir Üniversitesi Biyoloji Bölümü, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ,Bandırma Belediyesi, Bandırma Merinos Koyunculuk Araştırma Enstitüsü , Erdek Belediyesi Dalış Kulübü, TEMA Vakfı, SUFOD ve BANDAK ile işbirliği içinde gerçekleştirildi.

Yürütücülüğünü Bandırma Bilim ve Sanat merkezi Edebiyat Öğretmeni Melek Dinçer’in üstlendiği projede ,projenin uzman kadrosu; Bandırma Onyedi Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa SARI ve Bandırma Onyedi Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alper KILIÇ’tan oluşmaktadır. Projemizin eğitmen kadrosu; Prof. Dr. Ali Demirsoy, Balıkesir Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Satıl, Doç. Dr. Dilek Türker, Merinos Araştırma Enstitüsünde görevli Dr. Alparslan Kara, Dr. Yalçın Yaman, Engin Kocabaş, SUFOD derneği başkanı Ateş Evirgen, BANDAK Derneği Başkanı Mustafa Anadol, Erdek Dalış Kulübü Başkanı Osman Benli, Su Ürünleri Mühendisi Kamil Ergin ÇAĞLAR, Yaratıcı Drama Eğitmeni Ufuk Nergis, Balıkesir TEMA İl Temsilcisi Metin Kuter, Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenlerinden Esma Kurtoğlu’ndan oluşmaktadır. Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri Elvan İNAN, Funda BULUT, Mustafa KOMRAT, Fatih KARAOKUR proje süresince öğrencilere rehberlik ederek proje ekibinde yer almıştır.
Bandırma’da ilk defa gerçekleştirilen Denizden Karaya Bilim TÜBİTAK 4004 projesi ile öğrencilerin 21. Yüzyıl Bilimsel Yaklaşım Becerileri’ne sahip olmaları, doğa bilimlerine ait bilimsel olguların farkında olmaları, bilime karşı olumlu tutum ve değerler geliştirmeleri, doğayı tanıyarak gözlemlediklerini sanata dönüştürmeleri hedeflenmektedir.

reklam

YORUM YAP