reklam
reklam
DOLAR32,5759% 0.07
EURO35,0035% 0.37
STERLIN40,7347% 0.33
FRANG35,6361% 0.19
ALTIN2.429,84% 0,27
BITCOIN64.217,99-3.68
reklam

BANDIRMA KENT KONSEYİ: KAZA GELİYORUM DİYOR

Yayınlanma Tarihi : Google News
BANDIRMA KENT KONSEYİ: KAZA GELİYORUM DİYOR
reklam

Bandırma Kent Konseyi, eğitim ve araştırma hastanesi ile eğitim vadisi kavşağında yaşanan trafik kazalarına dikkat çekmek için bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Kıymetli katılımcılar, değerli basın mensubu dostlarımız bu gün burada Bandırma Halkının haklı bir isyanı dile getirmek için toplandık. Sizlere katılımınız için teşekkür ediyorum.

Karşımızda bulunan kavşakta ne yazık ki her hafta trafik kazalarının haberlerini alıyoruz. Bu kavşak arkamızda bulunan 13.500 öğrenci, öğretim görevlisi ve diğer personelin çalıştığı bir üniversite, 3 ayrı devlet lisesi, özel okullar, iki tane yüksek öğretim yurdu ve en önemlisi Bandırma nüfusunun tamamını ilgilendiren Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesine ulaşımı sağlayan tek kavşak. Bilimsel veriler elimizde olmadığı için günlük bu kavşaktan kaç araç geçtiğini bilemiyoruz. Ancak Bandırma nüfusunun tamamının kullanıldığı en önemli ulaşım noktası olduğunun anlatmaya gerek yok sanırım.

Burada bir noktanın altında çizmek isterim. Hastane, okul gibi Kamu hizmeti veren kurumların plansız ve altyapısız şekilde şehir dışına taşınmasının sonucunu yaşamaktayız. Bu kurumlar rant amaçlı olarak tek bir noktaya taşınınca ne yazık ki böyle sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu kavşakta ne yazık ki ölümlü, maddi hasarlı kazalar sürekli görüyoruz. Sadece trafik kazaları değil işe ve okula gelen vatandaşlarımız çok ciddi zaman kaybı yaşamakta, bu kavşakta oluşan kuyruklar ayrıca vatandaşlarımızın zaman ve enerji kaybına neden olmaktadır. Tüm bunların yanı sıra bu kavşağın düzensizliği nedeniyle acil hastalarımız sıkıntılar yaşaya bilmektedir.

Nüfusun tamamını etkileyen bu arter nedeniyle “ KAZA GELİYORUM DER!” demekteyiz. Vatandaşlarımızın bu kavşakta göz göre göre öncelikle canlarına zarar gelmesi hepimizi derinden üzmektedir.

Bu hat ileriye yönelik yatırımları takip ettiğimiz Çanakkale Köprüsü geçiş noktasının üzerinde. Köprünün yapılması ile trafik yoğunluğunun artacağını biliyoruz. Sadece bu kavşak değil 600 evlerden Hava Üssü bölgesine kadar gelen ve yapımı yılan hikayesine dönen viyadük çalışmasına da bir parantez açmak istiyorum. Benzer durum ne yazık ki orada da geçerli. Bandırma için bu denli önemli çalışmaların ağır gitmesi nedeniyle mağduriyeti halkımız yaşamaktadır. Önümüzdeki kavşakta meydana gelen kazalarda ne yazık ki vatandaşlarımızı toprağa verdik. Ve diyoruz ki “ KAZA GELİYORUM DER!” Liselerde okuyan öğrencilerimiz, üniversitelerimiz, görev yapan öğretmenlerimiz, velilerimiz, üniversitemizdeki öğrenci, akademisyen ve personelimiz, hastane çalışan personelimiz ve hattı kullanan halkımız her an bir kaza riski le karşı karşıyarahatsız. Bizlere bu yönde hem kurum temsilciliklerimizin hem de bireysel olarak vatandaşlarımızdan çok sayıda şikayet geldi. Devlet yatırım planına göre bu kavşakla ilgili çalışmaların ve projelerinin yapıldığı bilgisine ulaştık. Bu bölge için projenin hazır olduğunun bilgisi var. Bizler yetkililerden sunu talep ediyoruz ilgili çalışmaların yarından tezi yok başlatılması ve bir an önce bahsettiğim 600 evlerden başlayarak burada son bulan hatla ilgili çalışmalara öncelik verilmesi. Kaybedecek tek bir günümüz yok. Çünkü “KAZA GELİYORUM DİYOR”

​Bu nokta ile ilgi yetkili kurumlar projenin hayata geçirilmesi ne kadar ötelerlerse biz burada aynı sebeplerden dolayı daha çok üzüleceğiz. Yaz aylarının gelmesi ile Erdek Çanakkale yolu hareketlenmekte bununla birlikte bu kamu kurumları dışında bu nokta Erdek Çanakkale ve Liman üçgeninde geçiş noktasında yer almaktadır.

​Sonuç olarak Bandırma Kent Konseyi olarak tüm Bandırma halkımızı olumsuz etkileyen bu kavşakla ilgili Bandırma Halının haklı talebini siz basın mensubu dostlarımız aracılığı ile sorumluluk alanı olan Karayolları ve devletin ilgili birimlerine iletmek istiyoruz. Bu ölüm kavşağı ile ilgi çalışmanın öncelikli yatırım planına alınarak bu noktayla ilgili çözümün bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

​Çünkü kaza geliyorum diyor ve bizler bu çözümsüzlük nedeniyle bir vatandaşımızın daha canını yanmasını istemiyoruz. Bu konun yakından takipçisi olacağımızda ayrıca bildiriyoruz. Katılımınız ve destekleriniz için herkese Bandırma Kent Konseyi olarak teşekkür ediyoruz.

reklam

YORUM YAP