reklam
reklam
DOLAR32,3973% 0.21
EURO35,1058% -0.02
STERLIN41,0700% 0.38
FRANG35,9230% 0.22
ALTIN2.326,32% 0,25
BITCOIN2.308.5560.325
reklam

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi “Enfeksiyonla Mücadele Kurulu” kurdu

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi corona virüs ile mücadele için “Enfeksiyonla Mücadele Kurulu” kurdu. Enfeksiyonla Mücadele Kurulu gerçekleştirdiği toplantıda şu kararları aldı;

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Üniversitemiz bünyesinde “Enfeksiyonla Mücadele Kurulu” oluşturulmuştur. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir başkanlığında oluşturulan bu kurul aracılığıyla Üniversitemiz, süreci yakından takip etmekte ve Sağlık Bakanlığı’mız ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’mızın uyarıları çerçevesinde anlık olarak gerekli tüm tedbirleri almaktadır.

Üniversitemizin Koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı ve uygulamakta olduğu tedbirler;

1. 7-8  Şubat 2020 tarihlerinde Üniversitemizin tüm yerleşkelerinde Koronavirüs ve diğer bulaşıcı hastalıklar, bakteri, spor ve maytlara karşı etkili olan dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilmiştir.

2. Koronavirüs ve her türlü bakteriye karşı el hijyenini sağlamak amacıyla yerleşkelerimizde bulunan binalardaki ortak kullanım alanlarına Şubat ayı içerisinde 40 adet el ve cilt temizleyici dezenfektan üniteleri konulmuştur. 16 Mart Pazartesi gününe kadar ilave 40 adet dezenfektan ünitesi konulması içinde işlemler sürdürülmektedir.

3. Sık temas edilen yüzeyler daha yoğun olmak üzere, yerleşkelerimizdeki tüm açık ve kapalı alanlarda hijyen uygulamaları sıklaştırılmıştır. Ayrıca başta amfi ve sınıflar olmak üzere tüm kapalı alanlarda havalandırma işlemi yoğunlaştırılarak titizlikle sürdürülmektedir.

4. Başta yemekhane personeli olmak üzere, tüm taşeron firma personelinin hijyen konusunda eğitimleri ve denetimleri sıklaştırılmıştır.

5. Üniversitemiz yerleşkelerinde bulunan tüm yemekhane ve kantinlerin ekipman ve malzemelerinin hijyen ve sterilizasyon denetimleri yoğunlaştırılmıştır.

6. Yerleşkelerimizdeki amfi, amfi geçişleri, yemekhane, kütüphane, konferans salonu vb. toplu bulunulan ortak alanlara ve yerleşkelerimizin her türlü görünür mekanlarına, Sağlık Bakanlığı’mızın yayınladığı kişisel hijyen kurallarını içeren afişler asılmıştır.

7. Öğrencilerimizi bilinçlendirmek için öğretim elemanlarımız tarafından ders başlangıçlarında Sağlık Bakanlığı’mızın Koronavirüs ile mücadele için hazırlamış olduğu videolar izletilmektedir.

8. Merkez yerleşkemizde bulunan 19 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli 2 doktor ve 2 hemşire tarafından öğrencilerimizin şikayetleri anlık olarak değerlendirilmekte ve gerekli görülmesi durumunda merkez yerleşkemiz bitişiğinde bulunan Bandırma Devlet Hastanesi’ne tedbir amaçlı yönlendirilmektedir.

9. Tüm öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin değişim programı, kongre, toplantı gibi nedenlerle yurtdışına yapacakları seyahatler iptal edilmiştir.

10. Ülkemizde Üniversitemizin ev sahipliğinde yapılacak olan yurtdışı katılımlı toplantılar (kongre, sempozyum, çalıştay vb.) Koronavirüs tehlikesi geçinceye kadar durdurulmuştur.

11. Üniversitemiz yerleşkelerinde yapılması planlanmış olan her türlü toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma vb. sosyal etkinlikler tedbiren iptal edilmiştir.

12. Üniversitemiz merkez yerleşkesi ve yurtdışında yapılması planlanan “Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (BANÜ-YÖS)” ertelenmiştir.

13. 2020-2021 Eğitim-öğretim yılı için uluslararası öğrenci kayıtlarımız geçici olarak durdurulmuştur.

14. Yurtdışından yeni dönen öğrencilerimiz (pasaport ve sağlık kontrolünü belgelendirme şartıyla) devamsızlıktan 14 gün süreyle muaf tutulacaktır.

15. Yurtdışından yeni dönen akademik ve idari personelimiz (pasaport ve sağlık kontrolünü belgelendirme şartıyla) 14 gün süreyle idari izinli sayılacaktır.

16. Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerimiz ve Üniversitemizde görevli yabancı uyruklu öğretim elemanları içerisinden belli topluluk veya milletlerden olanların hastalığın kaynağı olarak görülmemesi, bu durumun ayrımcılık konusu haline gelmemesi ve bu kişilerin mağdur edilmemesi için Üniversitemiz bünyesinde gerekli tedbirler alınmaktadır.

17. Tüm personelimiz ile öğrencilerimize e-posta ve sms yoluyla Sağlık Bakanlığı’mız tarafından hazırlanmış olan uyarıcı görseller yönlendirilerek hastalık ile ilgili bilinçlenmeleri sağlanmaktadır.

18. Üniversitemizin web sitesi ve sosyal medya hesaplarında Sağlık Bakanlığı’mız tarafından hastalıkla mücadele için hazırlanmış uyarıcı video ve görseller anlık olarak paylaşılmaktadır.

reklam

YORUM YAP