Ahmet Akın Kıyas Esaslı Fatura Düzenlemesine Tepki Gösterdi

Yayınlanma Tarihi :

Ahmet Akın: İş yok güç yok bu halk nasıl fatura ödeyecek?

CHP Balıkesir Milletvekili  Ahmet Akın, EPDK’nın Covid-19 tedbirleri kapsamında elektrik ve doğal gaz faturalarında 3 ay süreyle “kıyasen fatura” uygulamasına tepki gösterdi.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın,  “EPDK bu yöntem ile ne vatandaşı ne de çalışanları virüsten koruyor. Korunan ve tek kollanan 72 doğalgaz ve 21  elektrik şirketi. Vatandaşı ve çalışanları korumanın tek yolu doğalgaz ve elektriğin ücretsiz verilmesidir. Böylelikle fatura kesmek gibi bir zahmete de katlanılmaz” şeklinde konuştu.

CHP’li Ahmet Akın,  “kıyasen fatura” düzenlenmesinin vatandaşların hatta sektör çalışanlarının mağduriyetine yol açacak bir uygulama olduğuna dikkat çeken Ahmet Akın, şunları söyledi:

“Karantina bölgelerinde salgınının yayılmasını engellemek ve sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla uzman kurul ve kurumların tavsiyeleri doğrultusunda sayaç okumalarında 3 aylık bir erteleme öngörmüşler. Elbette virüs ile mücadeleye kimsenin bir itirazı yok. Sektör çalışanlarını ve tüketicilerin korunmasını amaçladıklarını ifade ediyorlar. Buna gerçekten inanmak isterdik. Ama inanmak çok zor. Eğer gerçekten çalışanları ve tüketicileri korumak gibi amaç varsa, elektrik ve doğalgaz vatandaşlara ücretsiz verilir. Bu durumda kıyasen fatura uygulamasına gerek de kalmayacaktır. Fakat amaç 72 doğalgaz 21 de elektrik şirketini koruyup kollamak ise vatandaşı ve çalışanları mağdur edecek karara imza atarsınız. İnsanlar çalışamıyor, işe gidemiyor, dükkanını açamıyor, kirayı ödeyemiyor, elinde bir geliri yok. Allah aşkına nasıl ödeyecek faturaları? Sanayici üretim yapamıyor, işletmeler kapalı. 2 yıllık ortalama alınarak vatandaştan 3 ayın parasını alacaklar. Vatandaş canının derdine düşmüş ama EPDK ‘faturalar ödensin de nasıl ödenirse ödensin’ diye düşünerek kararlar alıyor.”

Basın No:
Warning: Illegal string offset 'basin_ilanno' in /home/vizyonga/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54